ΑΕΚ για πρωτιά με… ιπτάμενο Χάντερ

Written by  Ιαν 23, 2019

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και με τον Βινς Χάντερ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύθηκε να πάρει άνετα την εκτός έδρας νίκη επί της ισπανικής Φουενλαμπράδα με 90-82 και βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Η ελληνική ομάδα ήταν συνεπής από το ξεκίνημα στους βασικούς τομείς του παιχνιδιού και, αν και έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (36 έναντι 46), είχε πολύ υψηλά ποσοστά στα δίποντα (30/50), πολύ καλύτερη δημιουργία (19 ασίστ έναντι 7) και πήρε ενέργεια από την άμυνά της που ήταν το κλειδί για τη νίκη.

Με πολύ πιεστική άμυνα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ επέβαλλε το ρυθμό της και προηγήθηκε με 12-0 μόλις στο 4’ βάζοντας με το «καλημέρα» τις βάσεις για τη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την «Ένωση» να προηγείται με 26-13 και να έχει βάλει ήδη το νερό στο… αυλάκι.

Η Ισπανική ομάδα ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά δεν μπορούσε να μειώσει, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 33-46 και τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να μην δυσκολεύονται να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να ξεκινά με σερί 9-0 για να φτάσει τη διαφορά ακόμα και το +28 (37-65) και να εξασφαλίζει από νωρίς την άνετη νίκη της.

Ο χρόνος που απέμενε αναλώθηκε στην προσπάθεια της Φουενλαμπράδα να περιορίσει την τελική έκταση της διαφοράς, με την ΑΕΚ να χαλαρώνει αρκετά και  το τελικό 90-82 να την φέρνει στο 10-2 και τους γηπεδούχους να γνωρίζουν την ένατη συνεχόμενη ήττα τους.

Ο Βινς Χάντερ ήταν εντυπωσιακός, κάνοντας double-double με 24 πόντους, 11 ριμπόυντ και 5 ασίστ, π Τζόρνταν Θίοντορ είχε 19 πόντους, ο Ντούσαν Σάκοτα ακολούθησε με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Μάλκολμ Γκρίφιν και τον Γιόνας Ματσιούλις να έχουν από 11 πόντους.

Για την Φουενλαμπράδα, από 13 πόντους είχαν ο Κριστάν Εγενκά και ο Μορίς Κεμπ και από 11 οι Φρανσίσκο Κρουθ και Λούκα Ρούπνικ.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-46, 52-69, 82-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.