«Πράσινο» ξανά το Κύπελλο μετά από συγκλονιστικό τελικό

Written by  Φεβ 17, 2019

Έπειτα από έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον ΠΑΟΚ, του οποίου επικράτησε με 79-73 και κατέκτησε ένα ακόμα Κύπελλο, το 19ο συνολικά στην Ιστορία του.

Η αναμέτρηση ήταν αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να υπερβάλει εαυτόν, να επιστρέφει από το -19 της πρώτης περιόδου και να διεκδικεί τη νίκη με αξιώσεις, ωστόσο, η διαφορά ποιότητας με τους «πράσινους» φάνηκε στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης, χαρίζοντας στην τροπαιοθήκη τους έναν ακόμα τίτλο, με τον οποίο συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί των τελευταίων 24 ετών, έχοντας κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα, όταν μετά το αρχικό 3-3 σημείωσε ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 για να προηγηθεί με 3-29, έφτασε ακόμα και το +19 στο πρώτο δεκάλεπτο (4-23) και το τελείωσε με σαφές προβάδισμα 15-29.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε απαντώντας με καλύτερη άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ, που κράτησε τους «πράσινους» χωρίς πόντο για 03:40 στην δεύτερο περίοδο, με αποτέλεσμα ένα συνολικό σερί 10-0 για να μειώσει στους 7 (22-29), όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να συντηρήσει τη διαφορά του σε διψήφια επίπεδα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου που τον βρήκε μπροστά με 36-46.

Η «ζώνη» που επιστράτευσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βοήθησε τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει ακόμα περισσότερο (44-48) και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ολοκληρώνει την ανατροπή, μειώνοντας στον πόντο με την εκπνοή του δεκάλεπτου χάρη σε εκπληκτικό τρίποντο του Τζαμάλ Τζόουνς (58-59).

Ο Αμερικανός με νέο τρίποντο στην έναρξη της τελευταίας περιόδου έβαλε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι με 61-59 και το παιχνίδι έγινε συγκλονιστικό μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 70-67 και έδειξε ικανός να φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 8-0 για το 70-75 και έγινε το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού.

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αλλάξει την κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στο τέλος πανηγύρισε την νίκη με 79-73 και την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου στην ιστορία του, συνεχίζοντας το ασύλληπτο σερί του.

Ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των τροπαιούχων, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όπως επίσης ο Ντεσόν Τόμας που έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου που σημείωσε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Συγκλονιστικός για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Γουίλ Χάτσερ με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, όπως και ο Ντάριους Γκάρετ που έκανε double-double με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ο Φιλ Ηκος είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 36-46, 58-59, 73-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.