Έχασε και την διαφορά η ΑΕΚ, αγωνία για Λάννγκφορντ

Written by  Ιαν 23, 2020

Η ΑΕΚ πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ στην Ισπανία, αφού, δεν της έφτανε ότι έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπύργος με 93-76, αλλά έχασε και την διαφορά της νίκης της από τον πρώτο γύρο, έπεσε στο 7-5 και έχασε και τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η βραδιά τα είχε όλα για την «Ένωση», που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να πιέσει τους γηπεδούχους, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη, που αφήνει την ελληνική ομάδα στην 3η θέση.

Η Μπούργος ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 7-2 στα πρώτα λεπτά, ενώ με την ΑΕΚ να μην πατάει καλά, αλλά και να χάνει τον Λάνγκφορντ, ο οποίος ένιωσε ένα τράβηγμα και αποχώρησε από το παρκέ, προηγήθηκε με 20-8 και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ισπανική ομάδα να προηγείται με 24-13.

Η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκεται σε άλλο… γήπεδο, με την Μπούργος να ξεκινά με σερί 7-0 και στη συνέχεια να στέλνει την διαφορά στους 19 πόντους (34-15), ενώ με την «Ένωση» να ψάχνει να βρει τι της συμβαίνει, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +23 για την ισπανική ομάδα (46-23), φτάνοντας ως το ημίχρονο με το βαρύ για την ελληνική ομάδα 54-34.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν διάθεση να αλλάξουν την κατάσταση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν σε πολύ καλό βράδυ και διατηρούσαν την διαφορά στα ίδια επίπεδα, με την «Ένωση», ωστόσο, να μειώνει σε 68-55 και το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 74-57.

Στην τελευταία περίοδο αυτό που ήθελε η ΑΕΚ ήταν απλώς να μειώσει την διαφορά, ώστε τουλάχιστον να έχει την περίπτωση της ισοβαθμίας, κάτι που δεν συνέβη, αφού, ναι μεν κατάφερε να μειώσει σε 85-76 μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο, αλλά δεν σκόραρε καθόλου από το σημείο εκείνο, δέχθηκε μεγάλα τρίποντα από τον ΜακΦάντεν και συνολικό σερί 8-0 για να γνωρίσει την ήττα με το τελικό 93-76.

Τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο Βίτορ Μπενίτε με 23 πόντους, ο Ντράγαν Άπιτς σημείωσε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Θαντ ΜακΦάντεν τελείωσε με 12 πόντους και ο Μπρούνο Φιτιπάλντο είχε 10 πόντους με 7 ασίστ.

Για την ΑΕΚ, στην επιστροφή του ο Νίκος Ζήσης τελείωσε με 16 πόντους, με 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, ο Τζεράι Γκραντ είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Γιόνας Ματσιούλις 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 54-34, 74-57, 93-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.