Θεαματικός αποχαιρετισμός στο BCL και τώρα… πρωτάθλημα

Written by  Φεβ 04, 2020

Με νίκη ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την φετινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια, αφού επικράτησε της Βόννης με το ευρύ 102-84 και αποχαιρέτισε με ψηλά το κεφάλι το Basketball Champions League, όμως, πλέον το μυαλό και το σώμα σύσσωμου του συλλόγου επικεντρώνεται στην μεγάλη μάχη του πρωταθλήματος, όπου θα πρέπει να γίνουν πολλές υπερβάσεις για να αποφευχθεί το θλιβερό σενάριο του υποβιβασμού.

Με τον Στάθη Νεραντζάκη στον πάγκο, έπειτα από την παραίτηση του Κώστα Χαραλαμπίδη και με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να έχει συμφωνήσει να αναλάβει την δύσκολη αποστολή να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην σωτηρία, η ελληνική ομάδα ανέτρεψε μια διαφορά 12 πόντων και στο τέλος μοίρασε και θέαμα, δίνοντας χρόνο και στους νεαρούς Ιατρίδη και Χατζηνικόλα να πάρουν παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά, προσπαθώντας να εντοπίσουν η μία τις αδυναμίες της άλλης, με το σκορ να είναι ισορροπημένο μέχρι το7’ (15-14), όταν οι φιλοξενούμενοι με σερί 9-0δημιούργησαν μια διαφορά (15-23) και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο από τη θέση του οδηγού με το σκορ στο 19-28.

Η διαφορά έφτασε και το +11 (19-30) με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, με την Βόννη να διατηρεί χωρίς κόπο το προβάδισμά της και να έχει εγκλωβίσει για τα καλά την ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, έβγαλε αντίδραση προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν με σερί 11-0, μετέτρεψε το 36-48 σε 47-48 πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα για ξεκούραση και το παιχνίδι αρχίσει ξανά από την αρχή.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε για πρώτη φορά με 50-48 και φάνηκε να έχει αλλάξει το.. .τσιπάκι του στο παιχνίδι, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την πορεία της αναμέτρησης, όταν και πήρε διαφορά 8 πόντων (59-51) και προηγήθηκε στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 72-67.

Με τα πόδια να έχουν πια λυθεί, ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και με σερί 7-0 έφτασε για πρώτη φορά το +12 (79-67) και πήρε παράσταση νίκης, με την Βόννη να προσπαθεί, αλλά να μην τα καταφέρνει και την ελληνική ομάδα να κάνει πάρτι στα τελευταία λεπτά και να παίρνει την νίκη γοήτρου με το τελικό 102-84.

Ο Σάνον Σόρτερ με 23 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης του «Δικεφάλου», με τον Άαρον Μπεστ να έχει 18 πόντους ε 4 ριμπάουντ, τον Άνταμ Σμιθ να έχει 15 πόντους και τον Μπόμπι Μπράουν να προσθέτει 13 πόντους με 4 ασίστ.

Για την γερμανική ομάδα, ο Μπράντεν Φρέζιερ σημείωσε 19 πόντους με 5 ασίστ, ο Μάρτιν Μπρέουνινγκ είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γιουτζήν Λόρενς τελείωσε με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 47-48, 72-67, 102-84

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.