BCL: Τέλος η σεζόν και Final 8 τον Σεπτέμβρη

Written by  Μαρ 31, 2020

Το επίσημο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του Basketball Champions League αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης, που πλέον εξετάζει την ολοκλήρωση της, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, με την διεξαγωγή Final 8 στο τέλος του προσεχούς Σεπτέμβρη.

Η ανακοίνωση

 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του BCL που έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το  Basketball Champions League πήρε την απόφαση να μεταθέσει για τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου 2020 όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, που ήταν προγραμματισμένα από τον Μάρτη μέχρι τον Μάιο του 2020, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των επισήμων και των φιλάθλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του BCL συζήτησε εκτενώς την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την πανδημία του COVID-19  και την επίδρασή της στην διοργάνωση κι επιβεβαίωσε τους παρακάτω όρους ως προαπαιτούμενους για να υπάρξει ξανά δράση στη σεζόν μετά την απόφαση για αναστολή που ελήφθη στις 12 Μαρτίου κι επιβεβαιώθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA στις 26-27 Μαρτίου:

·                          Προκειμένου να προστατέψει την υγεία και να εγγυηθεί την ασφάλεια παικτών, προπονητών, επισήμων και φιλάθλων: οι αθλητικές δραστηριότητες θα πρέπει να έχουν επιτραπεί από όλες τις αρχές των εκάστοτε χωρών που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση.

·                          Προκειμένου να εξασφαλίσει μια δίκαιη διοργάνωση: οι παίκτες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για μια ικανή περίοδο προπόνησης όταν θα επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες.

·                          Προκειμένου να οργανωθούν σωστά οι προετοιμασίες των  αγώνων: θα πρέπει να έχουν αρθεί οι περιορισμοί μετακινήσεων και ταξιδιών μεταξύ των συνόρων.

·                          Προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες για παίκτες, φιλάθλους και συνεργάτες: θα πρέπει η εορτάστική εκδήλωση για την στέψη του πρωταθλητή του BCL να γίνει μπροστά σε θεατές.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παραπάνω συνθήκες δεν μπορούν να ισχύσουν ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν του BCL, το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης, πήρε ομόφωνη απόφαση να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019-20 με την διεξαγωγή ενός Final Eight με διαγωνισμό μονών αγώνων που θα διεξαχθούν το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου 2020.

Η διοργανώτρια πόλη, το γήπεδο της διοργάνωσης, όπως και περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με την διοργάνωση θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Τα δύο εξαιρετικά ζευγάρια, από τα οποία θα προκύψουν οι άλλες δυο ομάδες της 8άδας (JDA Dijon - Nizhny Novgorod και Iberostar Tenerife - Filou Oostende), που απομένουν για την ολοκλήρωση της Φάσης των 16, θα κριθούν πριν από τη διεξαγωγή του Final Eight σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες θα επικοινωνηθούν σύντομα.

Πηγή και φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.