Η μπλοκέρ Rachel Hollivay από το WNBA στον ΠΑΟΚ

Written by  Ιουλ 11, 2021
Την έναρξη της συνεργασίας του με την Rachel Hollivay, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ.
 
Η ανακοίνωση:

Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με την αθλήτρια, Rachel Hollivay, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένη στις 24/10/1993 στις ΗΠΑ, η Rachel Hollivay αγωνίζεται ως Center και έχει ύψος 196cm.

Αποφοίτησε από το Rutgers το 2016 και στη συνέχεια επιλέχθηκε στο draft του WNBA από τους Atlanta Dream στο νούμερο 13.

Σε επίπεδο NCCA, ήταν στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της περιφέρειας της, κέρδισε Honorable Mention και ήταν πρωταθλήτρια NIT (τουρνουά με τις καλύτερες παίκτριες των ΗΠΑ). Είναι η πρώτη μπλοκέρ στην ιστορία του Rutgers, με 322 κοψίματα στην κολεγιακή της καριέρα, και στο Top-50 όλων των εποχών στο κολεγιακό πρωτθάλημα. Στην Senior χρονιά της σημείωσε νέο ρεκόρ περισσότερων μπλοκ σε έναν αγωνά κόντρα στο Michigan State με οκτώ κοψίματα.

Έχει αγωνιστεί σε 39 αναμετρήσεις του WNBA, ενώ έχει πλούσιες παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα ανά την υφήλιο, καθώς έχει αγωνιστεί σε Ισπανία, Τουρκία, Ουγγαρία, Γαλλία, Κίνα και Κορέα.

Άξιες αναφοράς οι παρουσίες της στο κινέζικο πρωτάθλημα, καθώς με την φανέλα των Liaoning Henye ήταν πρώτη σε μπλοκ στο WCBA, ενώ παράλληλα πλησίασε το double-double σε μέσους όρους με 10.8 πόντους, 9.4 ριμπάουντ. Όπως επίσης και στο πολύ σκληρό γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς με την φανέλα της Nantes κατέγραψε, 10.7 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1 μπλοκ ανά αγώνα σε 28.5 λεπτά συμμετοχής.

Με πλούσια εμπειρία και παραστάσεις απ' όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, η Rachel Hollivay με έφεση στο μπλοκ έρχεται για να «σκεπάσει» το καλάθι του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με τον δυναμισμό της.

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η Rachel Hollivay δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Φίλοι του ΠΑΟΚ, είμαι η Rachel Hollivay. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και να σας δηλώσω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή την ευκαιρία. Να είστε βέβαιοι ότι έρχομαι για να κάνουμε θόρυβο στο πρωτάθλημα. Θέλω να ξέρετε ότι η σκέψη μου είναι ξεκάθαρη, έρχομαι για το πρωτάθλημα! Πάμε ΠΑΟΚ!».

Welcome Rachel!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.