Ντάνου-Τζίβα: «Πρωτόγνωρη εμπειρία οι τρεις παρατάσεις»

Written by  Δεκ 10, 2021

Χρειάστηκαν 55 λεπτά για να αναδειχθεί νικητής στο παιχνίδι ΑΕΚ Περιστερίου – Αμύντας για τον 2ο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Ένας πραγματικός… μαραθώνιος που ολοκληρώθηκε μετά από τρεις παρατάσεις με την ομάδα του Αμύντα να είναι αυτή που χαμογέλασε στο τέλος.

Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας για τις αθλήτριες και των δύο ομάδων που τα έδωσαν όλα στο παρκέ… Η Λία Ντάνου από τον Αμύντα και η Αναστασία Τζίβα από την ΑΕΚ Περιστερίου γυρνούν το χρόνο λίγα 24ωρα πίσω και μιλούν για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Δεν είχα ξαναζήσει κάτι ανάλογο» αναφέρει η Λία Ντάνου που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. «Όχι δεν είχε τύχει να ξαναπαίξουμε τόσες παρατάσεις. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς» συμπληρώνει με τη σειρά της η Αναστασία Τζίβα.

Ήταν αναμφίβολα μια αναμέτρηση που ξέφυγε από τα συνηθισμένα με τις δύο αθλήτριες να αποκαλύπτουν τις σκέψεις που έκαναν μέσα στο παρκέ. «Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι κουράστηκα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Όταν τελείωσε η πρώτη παράταση και πήγαμε στη δεύτερη λέγαμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά ήρθε και η τρίτη παράταση. Είχαμε τη διάθεση να πάρουμε το παιχνίδι, όμως κάναμε κάποια λάθη που έφερναν το ματς στην ισοπαλία και έρχονταν οι παρατάσεις», είναι τα λόγια της Λίας Ντάνου.

Με τη σειρά της η Αναστασία Τζίβα ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα από την μια σκεφτόμασταν ότι η κούραση ήταν μεγάλη και πως δύσκολα θα αντέχαμε ακόμα μια παράταση και από την άλλη ότι μας δινόταν μια επιπλέον ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Η κόρνα της λήξης μετά από 55 αγωνιστικά λεπτά φάνταζε ως η καλύτερη μελωδία για τις αθλήτριες και των δύο ομάδων… «Ένιωσα ανακούφιση γιατί πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε από την αρχή. Είχε τελειώσει επιτέλους ο αγώνας και εννοείται πως χάρηκα πολύ. Μετά από τρεις παρατάσεις ένιωσα ακόμα πιο κοντά με τις συμπαίκτριές μου. Κάτι τέτοιες στιγμές δίνουν την ευκαιρία στις ομάδες να συσπειρωθούν. Τα δώσαμε πραγματικά όλα στο παρκέ. Καθεμιά έκανε τη δική της προσπάθεια και υπέρβαση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης» είπε η γκαρντ του Αμύντα.

Για την Αναστασία Τζίβα το φινάλε άφησε μια γλυκόπικρη γεύση: «Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Σίγουρα στεναχωρήθηκα γιατί φτάσαμε στην πηγή χωρίς να καταφέρουμε να πιούμε νερό, αλλά ένιωσα επίσης ικανοποίηση και περηφάνεια για την τόσο καλή μας εμφάνιση και για το γεγονός ότι καταφέραμε να σταθούμε αντάξια απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα».

Μετά από τρεις παρατάσεις στο ερώτημα αν υπάρχει κουράγιο για πανηγυρισμούς ή η χαρά είναι ακόμα πιο μεγάλη η Λία Ντάνου σχολίασε: «Αυτό είναι σχετικό… Είναι αλήθεια πως χάρηκα πάρα πολύ για τη νίκη. Οι τρεις παρατάσεις ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και για τις περισσότερες συμπαίκτριες μου. Υπήρξε μεγάλη κούραση, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Κρατάω την ψυχή που βγάλαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναφέρομαι συνολικά στην ομάδα. Μου άρεσε αυτό που είδα… Δεν τα παρατήσαμε στιγμή και αυτό είναι σημαντικό».

Η απογοήτευση από την άλλη ήταν εμφανής, ωστόσο οι αθλήτριες της ΑΕΚ Περιστερίου κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. «Προφανώς και υπάρχει μια δόση απογοήτευσης όταν καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια και τελικά δεν ανταμείβεσαι με την νίκη. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας και παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε είμαστε ευχαριστημένες και συνεχίζουμε δυνατά».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.