Η πρόληψη σώζει ζωές

Written by  Οκτ 25, 2023

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, με την 25η ημέρα του να είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που δίνουν αγώνα ενάντια στη ασθένεια καθώς και στη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου σώζει ζωές!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία που υπενθυμίζει στις γυναίκες ότι ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μπορεί να τους σώσει τη ζωή, στο πλαίσιο των κοινωνικών της δράσεων αφιέρωσε την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι ομάδες έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Από την πλευρά τους οι αθλήτριες των 12 συλλόγων που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία, έχοντας ως σύνθημα “είμαστε όλες στην ίδια ομάδα, όλες μαζί νικάμε τον καρκίνο του μαστού!”, επισήμαναν την αξία και τη σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

“Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όσες δίνουν αγώνα ενάντια στη νόσο η οποία δυστυχώς είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες”, δήλωσε η Άννη Κωνσταντινίδου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ και μία εκ των υπευθύνων στο τμήμα μπάσκετ Γυναικών της Ομοσπονδίας.

“Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις γυναικών που νοσούν. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια χαμένη μάχη! Η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και ο αθλητισμός είναι ένας χώρος μέσα από τον οποίον μπορεί να περάσει αυτό το μήνυμα”.

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.