Η μεγάλη ευκαιρία στις γυναίκες...μην πάει χαμένη

Written by  Σεπ 04, 2024

Το μπάσκετ γυναικών ξεκινά για μία σεζόν που μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει... απλά να βοηθήσουν όλοι.


Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης


Πολύ δυνατή Α1, επίσης Α2 και στο βάθος το EuroBasket women στην Ελλάδα.

Τι καλύτερο ώστε να ανέβει το μπάσκετ γυναικών στην συνείδηση όλων, γιατί εκεί είναι το μεγάλο θέμα όσο αφορά τον χώρο.

Εξηγούμαι..

Η κορυφαία κατηγορία η οποία πρέπει να αποτελεί την βιτρίνα του αθλήματος στις γυναίκες, εκτός φυσικά της εθνικής μας ομάδας.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στα γνωστά στάνταρ! Φαβορί για την διεκδίκηση των δύο τίτλων με τους πρωταθλητές να συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία κατευθείαν στους ομίλους της Euroleague women. Οι πράσινες επίσης δυνατή ομάδα στους ομίλους του Eurocup women.
 
Και να το νέο στην κατηγορία! Ο Αθηναϊκός κουβαλώντας την μεγαλύτερη επιτυχία Ελληνικής γυναικείας ομάδας, την κατάκτηση του Eurocup women, επιστρέφει και σε μένα, που τον έζησα, μου θυμίζουν οι κινήσεις του πολλά από εκείνες τις Χρυσές χρονιές και το μεγάλο ρεκόρ Γκίνες. Έρχεται λοιπόν να αμφισβητήσει τους δύο αιώνιους!

Αυτό από μόνο του είναι πρόκληση και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να δούμε ένα πρωτάθλημα άλλου επιπέδου.

Όμως και οι υπόλοιπες ομάδες της Α1 κάνουν σημαντικές κινήσεις, Ενώ με μεγάλη χαρά τρεις εξ αυτών ο Πρωτέας Βούλας, ο Ηρακλής και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ουσιαστικά για πρώτη φορά, θα παίξουν στο Eurocup women με τον πρώτο μάλιστα να μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους του.
Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να κάνω μία πρώτη αναφορά στις ομάδες τής μεγάλης κατηγορίας στις γυναίκες για να... γνωριστούμε.

Η Α2 με την παρουσία των περσινών ομάδων οι οποίες ενισχύθηκαν κατά το δυνατόν, συν την προσθήκη των πολύ δυνατών Ιωνίας και Ανταίου, όπως επίσης των δύο μοναδικών επαρχιακών ομάδων στον Νότο με εξαιρετική συγκρότηση τους Δαναούς και τον Ανδρωγέα, σε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα που ζήσαμε πέρυσι, αναμένεται εξίσου και καλύτερο το φετινό.

Το μεγάλο όμως γεγονός σίγουρα είναι η διοργάνωση της τελικής φάσης του EuroBasket women στον Πειραιά τον Ιούνιο του 2025, με το δικό μας ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην δική μας εθνική ομάδα και την προσπάθεια της.

Παράθυρο Νοεμβρίου με δύο αγώνες στο Αμβούργο με την Γερμανία και εδώ με την Ιταλία. Παράθυρο Φεβρουαρίου με Τσεχία στην Πράγα και Γερμανία στην Ελλάδα.

Ένας από τους τέσσερις ομίλους στο ΣΕΦ , ελπίζω με την μεγάλη συμπαράσταση όλου του κόσμου του γυναικείου και όχι μόνο, να καταφέρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στην οποία έχουμε να βρεθούμε από το 2017 στην Πράγα όταν είχαμε καταλάβει την τέταρτη θέση, την υψηλότερη στην ιστορία μας.

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 15 Σεπτεμβρίου αλλά και όλοι οι άνθρωποι του χώρου πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μην πάει χαμένη η φετινή συγκυρία για την προβολή του μπάσκετ γυναικών.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.