Λίτσα Κουντουρά η μεγάλη επιστροφή στον Πανσερραϊκό

Written by  Σεπ 07, 2024

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τις Σέρρες για ένα πρόσωπο από τα πλέον αγαπητά.

Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης
 
Η Λίτσα Κουντουρά ένα από τα πιο ιστορικά πρόσωπα της μεγάλης ομάδας του Πανσερραϊκού στις εποχές που μεγαλούργησε στην Α1 γυναικών και έφτασε το 2000 στο φάιναλ φορ του κυπέλλου. Επιλέχτηκε από την διοίκηση της ομάδας στην επιστροφή της στην Α1 για την θέση της γενικής αρχηγού της ομάδας!
 
Η Λίτσα ένα μπασκετόπαιδο αποτέλεσε με την τεχνική της κατάρτιση φόβητρο μέσα στην ρακέτα και είχε σημαντική συμβολή στην σπουδαία πορεία του Πανσερραϊκού του κόουτς Νίκου Ιλανίδη, του Γιάννη Μπιτζίδη και των εξαιρετικών παικτριών με την Θάλεια Μαραγκού να συνεχίζει. Η μεγάλη πρόταση για την συνέχεια της καριέρας της ήταν Καστοριά, μία απ' τις καλύτερες ελληνικές ομάδες της εποχής με συμμετοχή στο φάιναλ φορ του κυπέλλου και το Eurocup women. Πήγε μαζί με την Τούλα Μαγαλιού και μεγαλούργησαν.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν τότε που έφτιαχνε τον μεγάλο Αθηναϊκό και σε συζήτηση μαζί συζητήσαμε για τις δύο εκ Σερρών παίκτριες.Τον είχα φέρει σε επαφή με τον ισχυρό άνδρα τότε της Καστοριάς τον Σωτήρη Βογιατζή. Η συμφωνία κλείστηκε (μάλιστα ο Νίκος δεν το ξέχασε και μου είχε κάνει δώρο το ταξίδι στην Μαδέιρα στο πρώτο Ευρωπαϊκό ματς του Αθηναϊκού) και η Λίτσα παρέα με την Τούλα κατηφόρισαν στον Βύρωνα συμμετέχοντας  στις πρώτες μεγάλες επιτυχίες τής ομάδας.
 
Η Λίτσα Κουντουρά τα τελευταία χρόνια ζει στις Σέρρες και είναι μέσα στο μπάσκετ από πολλούς τομείς. Τώρα γίνεται ενεργή στην αγαπημένη της ομάδα της πόλης της και δίπλα στον Κώστα Κεραμιδά θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της ώστε ο Πανσερραϊκός να εκπληρώσει τούς στόχους του!
Σιδεροκέφαλη Λίτσα!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.