Φιλικά με την φιναλίστ του Eurocup Μπεσίκτας για τον Ολυμπιακό

Written by  Σεπ 11, 2024

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την... πρώτη απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της Euroleague women και φυσικά για τους δύο τίτλους στην Ελλάδα όπου είναι ο μεγάλος στόχος.

 
Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης
 
Θα μπορούσε να ήταν... τρεις και μάλιστα με μονομαχία αιωνίων σε λίγες μέρες, όμως στην Ελλάδα αποτελούμε εξαίρεση και δεν προβλέπεται έναρξη σεζόν με Super Cup για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.
 
Ο έμπειρος πλέον, παρά το νεαρό της ηλικίας του, Θάνος Νίκλας, ο οποίος έχει ζήσει όλες τις διοργανώσεις αυτά τα χρόνια στο πετσί του, θέλει γερά φιλικά. Έτσι ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα την περσινή φιναλίστ του Eurocup women Τουρκική Μπεσίκτας για δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
Η Μπεσίκτας 2 Οκτωβρίου θα παίξει στο Super Cup της FIBA κόντρα στην συμπατριώτισσά της Φενέρμπαχτσε παίρνοντας την θέση της κατόχου του Eurocup Λόντον Λάιονς με την Στέλλα Καλτσίδου στο τιμόνι, η οποία ως γνωστόν ανέστειλε την λειτουργία της.
 
Η Μπεσίκτας θα έχει στις τάξεις της από την Αγγλική ομάδα την γκαρντ Γουίντερμπουμ και τη σέντερ Φαγκμπλέν που όμως δεν θα έρθει στην Ελλάδα καθώς αγωνίζεται στο WNBA.
Εκεί βρίσκεται και η πλειμεικερ Έβανς οπότε η Κροάτισα Λαζιτς στην δεύτερη χρονιά στην ομάδα θα καλύψει τη θέση.
 
Έχουμε πει ότι φέτος σε όλα τα μέτωπα θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και εκφράσαμε την ευχή να την εκμεταλλευτούμε για την άνοδο του χώρου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.