Πρεμιέρα της σεζόν στις γυναίκες με το κύπελλο

Written by  Σεπ 13, 2024

Η νέα σεζόν στις γυναίκες ξεκινάει επίσημα το Σάββατο (14/9), με το Κύπελλο με τις ομάδες της Α2 που δήλωσαν συμμετοχή και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο όπου υπάρχει το EuroBasket women στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα των μικρών ηλικιών.

Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης 

Παραμονή των εκλογών στην ΕΟΚ το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει πολλά όσο αφορά τον χώρο του μπάσκετ γυναικών.
 
Έχω ξαναγράψει ότι θα ήθελα και το ζητάω πολλά χρόνια, όπως συμβαίνει σε όλη την την Ευρώπη, να ξεκινούσε η νέα σεζόν με τον αγώνα του Super Cup ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο της προηγούμενης χρονιάς, με την νικήτρια ομάδα να κατακτά τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Δεν υπάρχει η απαίτηση για φάιναλ φορ όπως συμβαίνει στους άνδρες, όμως αυτός ο αγώνας έπρεπε να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν και στις γυναίκες.
 
Στη χώρα μας στις γυναίκες συνεχίζουμε να ξεκινάμε με το κύπελλο και τις ομάδες της Α2 να μπαίνουν πρώτες μέχρι να συναντήσουν αυτές της Α1. Εκεί είναι το ταβάνι καθώς οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας στηρίζουν μεγάλο μέρος της δυναμικότητας τους στις τρείς ξένες παίκτριες που έχουν δικαίωμα να διαθέτουν. Δεν είναι ίσοι οι όροι. Από την στιγμή δε που δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους, παρατηρούμε μεγάλη αποχή από ομάδες Α2 ειδικά στον Βορρά. Είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν περιποιεί τιμή για τον γυναικείο χώρο στο μπάσκετ.
 
Στην Ευρώπη οι οκτώ πρώτες ομάδες στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Οι ομάδες της Α2 κάνουν μια δική τους διοργάνωση με ίσους όρους με ένα τρόπαιο για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία δίνοντας αξία στην προσπάθεια ισοδύναμων αντιπάλων.
 
Οι ομάδες της Α2 εκ των οποίων κάποιες έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα, θα μας δώσουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του κυπέλου δείγμα από την δυναμικότητα τους και πόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα σε Βορρά και Νότο να περιμένουμε.
 
Η Α1 όπως είπαμε μπαίνει αργότερα και αναμένεται με ενδιαφέρον σε πρώτη φάση να δούμε τις ομάδες. Για δύο εξ αυτών, τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάνε τα δύσκολα την προσεχή εβδομάδα με τους προκριματικούς αγώνες για την είσοδο στους ομίλους του Eurocup women όπου ήδη βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Πρωτέας Βούλας. Ο Ολυμπιακός μπήκε για πρώτη φορά κατευθείαν σε αυτούς της Euroleague women.
 
Καλή σεζόν λοιπόν η οποία προβλέπεται με μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ευχή να αυξηθεί το ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές για το μπάσκετ γυναικών.
 
Μακάρι το EuroBasket τον προσεχή Ιούνιο στο ΣΕΦ να δείξει ότι τα καλύτερα έρχονται.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.