Ο Ανδρωγέας εκπρόσωπος της Κρήτης στις εθνικές κατηγορίες γυναικών

Written by  Σεπ 15, 2024

Στις γυναίκες όσο περνούν τα χρόνια όλο λιγότερες ομάδες γυναικών από την επαρχία αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες.

 
Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης
 
Από φέτος στην Α1 δεν θα υπάρχουν δύο αξιόλογες ομάδες με την δική τους σημαντική παρουσία, ο ΟΑ Χανίων και η Νίκη Λευκάδας. Έτσι τη νέα σεζόν στα δύο πρωταθλήματα τα οποία διοργανώνει η ΕΟΚ θα πάρουν μέρος ελάχιστες ομάδες εκτός των δύο μεγάλων κέντρων.
 
Ειδικά στην Α1 δύο ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανσερραϊκός, στη δε Α2 Νότου μόλις δύο. Οι Δαναοί Άργους και ο Ανδρωγέας από το Ηράκλειο της Κρήτης.
 
Η Κρήτη έχει γράψει τις δικές της σελίδες στο βιβλίο του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα! Με τον Ηρόδοτο της Τριαλώνη και των άλλων σπουδαίων αθλητριών, η ΓΕΗ του αγαπημένου Μιχάλη Δασκαλάκη, το Αρκάδι του Κώστα Πλευράκη, τα Χανιά και πλέον την σκυτάλη παίρνει ο Ανδρωγέας. Ο μοναδικός εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας στις εθνικές κατηγορίες. Πήρε τη θέση του Ηροδότου και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία στην Α2 εθνική κατηγορία των γυναικών.
Μία ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, βγάζει ταλέντα και τροφοδοτεί τις μικρές εθνικές μας ομάδες. Τον Ανδρωγέα τον πρωτογνώρισα πρόπερσι στο αξέχαστο, λόγω συνθηκών διεξαγωγής, Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων στην Καλαμάτα και μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. Έκτοτε συμμετέχει εκείνη η ομάδα στα αντίστοιχα των νεανίδων και τα Rising Stars τα δύο τελευταία χρόνια με τις αθλήτριες να δείχνουν σημαντική βελτίωση. Η Καζάκη, η Μιλιαρά πχ μέλη της εθνικής κορασίδων πέρυσι, η Γιαπιντζόγλου στην εθνική νεανίδων, με την τελευταία να πετυχαίνει την είσοδο της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να πηγαίνει στον Ηρακλή και την Α1.
 
Ο Ανδρωγέας δέχτηκε να συμμετάσχει λοιπόν στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών του Νότου και αυτομάτως οργανώθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ως γνωστόν δίνω μεγάλη σημασία στις ενέργειες όπου προβαίνει κάθε σωματείο με σημαντικό μερίδιο στην προβολή όλων αυτών προς τα έξω. Να βλέπει ο κόσμος τις δραστηριότητες της ομάδας και να αυξάνει τους φίλους της.
 
Έφερε στον πάγκο τον συντοπίτη έμπειρο Μάνο Καρλάφτη. Πρόσθεσε στο ρόστερ ταλέντα από την Κρήτη. Ενισχύθηκε με ξένη παίκτρια, έφερε τις...παιγμένες στην κατηγορία Ιωάννα Τραγουστή και την διεθνή σέντερ Μαρία Δανδουλάκη η οποία επιστρέφει στο νησί της μετά από αρκετά χρόνια. Παράλληλα γίνονται και εκδηλώσεις, όπως προχθές η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας, με σκοπό την μεγαλύτερη γνωριμία του κόσμου του Ηρακλείου με την ομάδα και πολλά άλλα. Τα πάντα με θετικό πρόσημο!
 
Πρώτος επίσημος αγώνας για το κύπελλο γυναικών στο ιστορικό κλειστό τής Αλικαρνασσού με την ΑΕΚ Περιστερίου.
 
Από καρδιάς καλή επιτυχία στην ομάδα, συνεχίσει το σπουδαίο έργο της και μακάρι να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες για πολλά χρόνια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.