Η ώρα του Ηρακλή στα προκριματικά του Eurocup women

Written by  Σεπ 19, 2024

Το ραντεβού του Ηρακλή STIHL με την Ευρώπη είναι την Πέμπτη (19/9) το βράδυ στις 20.00 στο Ιβανώφειο.

 
Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης
 
Θα έχει αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα Κλούζ στον πρώτο προκριματικό για την είσοδο στους ομίλους του Eurocup women. Ο δε'ύτερος αγώνας την άλλη εβδομάδα στο Κλούζ.
 
Ο "γηραιός" θέλει να ζήσει την εμπειρία της Ευρώπης μετά την άνοδο από την Α2 και την καλή του πορεία πέρυσι στην Α1.
 
Ο πολύπειρος κόουτς Θοδωρής Πολυμένης στην τρίτη του παρουσία στον πάγκο έχει προετοιμάσει την νεανική ομάδα του Ηρακλή με τον καλύτερο τρόπο. Η έμπειρη πλέι μεικερ Μαρία Αυτζή από πέρυσι, με την παλαιότερη στην ομάδα Δέσποινα Παπαροιδάμη και γύρω τους μόνο καινούργια πρόσωπα. Οι διεθνείς στις μικρές εθνικές Σιουμουρέκη, Γιαπιντζόγλου, Τσινασλανίδου, Φονιαδάκη. Η πάουερ φόργουορντ Λιάνα Γκομπετζισβίλι, δύο  νέες Αμερικανίδες Γουέστμπρουκ, Ντίκυ και η Ουγγαρέζα Γκορσανιάζ. Ο Πολυμενης δεν θα έχει στην διάθεση του την Νιγηριανή Οκόγιο καθώς επιτρέπει η FIBA να αγωνίζονται μόνο δύο μη Ευρωπαίες.
 
 
Η Ρουμανική ομάδα έχει για άλλη μια χρονιά στον πάγκο της τον Βορειοελλαδίτη κόουτς Γιάννη Κούκο, είναι γνωστή από πέρυσι όταν αποκλείστηκε στον ίδιο προκριματικό γύρο από την Ελευθερία Μοσχάτου καθώς είχε ηττηθεί και στούς δύο αγώνες. Καλή ομάδα διαφορετική σημαντικά από πέρυσι, με δύο Αμερικανίδες, δύο Πολωνέζες παίκτριες, επίσης μια Αμερικανίδα και μία Καναδή με διαβατήριο Ρουμανίας.
 
Να ευχηθούμε το καλύτερο δυνατόν και κυρίως να το ευχαριστηθούν όσο γίνεται.
 
Τέλος κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα σπάνιο όταν μιλάμε για μπάσκετ γυναικών: Το αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ3.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.