Σπουδαία νίκη για Ηρακλή

Written by  Σεπ 19, 2024

Στον πρώτο αγώνα των προκριματικών για την είσοδο στους ομίλους του Eurocup ο Ηρακλής επικράτησε με 61-50 της Ουνιβερσιτατέα Κλούζ στο Ιβανόφειο έχοντας ισχυρή στήριξη από τους φιλάθλους του.

Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος, επέβαλε τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο και τρέχοντας ένα επιμέρους 20-10 στο τρίτο δεκάλεπτο πήρε διαφορά. Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη στη Ρουμανία.

 

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και καμιά να μην μπορεί να πάρει διαφορά.

 

Ο Ηρακλής μπήκε όμως πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο και με σωστές επιλογές τόσο μέσα από τη ρακέτα όσο και από την περιφέρεια άρχισε να χτίζει διαφορά. Στο 29’ μάλιστα η ψαλίδα άνοιξε με την ελληνική ομάδα να ξεφεύγει με +13 (49-36) με δύο βολές της Αυτζή.

 

Οι παίκτριες του Θόδωρη Πολυμένη έχοντας τον έλεγχο του αγώνα κράτησαν τη διαφορά φτάνοντας στην πολύτιμη νίκη 61-50 που τους δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση.

 

Η Αυτζή με 16 πόντους και η Γουεστμπρουκ με 12 ήταν οι πρώτες σκόρερ του Ηρακλή.

 

 

 

 

Διαιτητές: Νίνκοβιτς (Σερβία), Ιβάνοβιτς (Σερβία), Εντις (Τουρκία)
Δεκάλεπτα: 13-12, 29-28, 49-38, 61-50
Ηρακλής (Πολυμένης): Αυτζή 16(2), Αγγελακίδου, Ντίκι 9(1), Γιαπιτζόγλου 2, Γκομπετζισβίλι 2, Γκοριάνατς 3(1), Παπαροϊδάμη 9(1), Ρίμπα, Σιουμουρέκη 4, Τσινασλανίδου 4, Γουέστμπροκ 12.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.