Ένα βήμα από τον τελικό ο Παναθηναϊκός

Written by  Απρ 09, 2016

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα, όπως αποτυπώνεται και στο τελικό σκορ, του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με 78-50 παίρνοντας την πρώτη από τις δυο νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

 

Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων από το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης (17-6 μετά από καλάθι-φάουλ της Ντέλβα) ενώ η διαφορά έφτασε και στο συν 12 (22-10) με τη Λολίτα Λύμουρα να οδηγεί επιθετικά την ομάδα της στο πρώτο δεκάλεπτο (8 πόντοι με 100% ευστοχία). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 8-0 για να γραφτεί το 22-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να τρέχει στον αιφνιδιασμό (6/6 το πρώτο ημίχρονο), τις Λύμουρα, Αλπάνεζ να εκτελούν από την περιφέρεια και τις Ντέλβα, Κυριακοπούλου να είναι κυρίαρχες κάτω από τα δυο καλάθια (20 ριμπάουντ έναντι 10 του ΠΑΟΚ στα πρώτα 20 λεπτά)  για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 43-27.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Παπαδόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεση του κάνοντας συνεχές rotation στην πεντάδα του κάτι που έδωσε το δικαίωμα στις παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού, με επιθετική αιχμή τις Σταυρίδου και Ταρπάγκου, να μειώσουν τη διαφορά από το συν είκοσι που είχε φτάσει (52-32 στα μέσα το τρίτου δεκαλέπτου) σε 53-41 αλλά χωρίς επιλογές από τον πάγκο δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση με το 78-50 να έρχεται φυσιολογικά. 

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Νταιάνα Ντέλβα με 22 πόντους με τις Λύμουρα (15) και Αμπάνεζ (14) να την ακολουθούν για τις γηπεδούχες ενώ από τις φιλοξενούμενες Σταυρίδου και Ταρπάγκου πέτυχαν από 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. 

Η σειρά πλέον μεταφέρετε στην Θεσσαλονίκη (Τετάρτη 13/4, 12:30) με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται μόνο μια νίκη για να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήρθε στην Αθήνα με μόλις οκτώ παίκτριες και χωρίς τις ξένες του των οποίων η βίζα κάτι που σημαίνει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί στους υπόλοιπους αγώνες των play-off με αμιγώς Ελληνικό σχήμα.

Το παρόν στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αχιλλέας Μακρόπουλος ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

DSC 5853

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-27, 59-42, 78-50

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Δανούση 2, Αυτζή, Καλημέρη 6, Παντέλη 1, Λύμουρα 15, Σλούκα 5, Δίελα, Πατεράκη, Αλμπάνεζ 14 Ντέλβα 22, Κυριακοπούλου 7.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Κυρατζή 5, Τελίδου, Σπανίδου 7, Τζουγκράκη 1, Σταυρίδου 16, Κατωπόδη 4, Ταρπάγκου 15, Διαμαντίδου 2.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.