«Άρωμα» Ολυμπιονικών στις ακαδημίες της Δάφνης Αγίου Δημητρίου

Written by  Ιουν 27, 2016

Τις γνώσεις και την εμπειρία της Ολυμπιονίκη Τατιάνας Καββαδία θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν οι νεαρές αθλήτριες της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, καθώς η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την συνεργασία της με την πολύπειρη αθλήτρια για την ανάληψη της θέσης της βασικής προπονήτριας  στις Ακαδημίες Μπάσκετ για κορίτσια από ηλικία 7 χρονών και άνω.

Πρόκειται μια πολύ σημαντική κίνηση για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου που στόχο έχει την ουσιαστική εκπαίδευση και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της νέας γενιάς αθλητριών που θα στελεχώσουν τόσο το σύλλογο όσο και γενικότερα το μπάσκετ Γυναικών.

Με την ανακοίνωση της συνεργασίας, οι δυο πλευρές έκαναν δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου με ιδιαίτερη χαρά είναι σε θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με την Τατιάνα Καββαδία, για την ανάπτυξη των νεοσύστατων Ακαδημιών Μπάσκετ Κοριτσιών. Είμαστε περήφανοι που στις τάξεις μας εντάξαμε ως προπονήτρια μία αθλήτρια του βεληνεκούς της κα Καββαδία, η οποία έχει τιμήσει την χώρα μας, τόσο με τις ομάδες που αγωνίστηκε κατά την καριέρα της στην Α1, όσο και με την Εθνική Ομάδα, με αποκορύφωμα την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  Έχοντας παρακολουθήσει τις κοινωνικές και αθλητικές δράσεις που συμμετέχει και εκπονεί τόσο στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, όσο και ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, είμαστε σίγουροι πως με την κα Καββαδία έχουμε κάνει μία καίρια και ουσιαστική επιλογή για την ανάπτυξη των Ακαδημιών μας και κατ’ επέκταση της Καλαθοσφαίρισης Γυναικών. Ως διοίκηση θα σταθούμε στο πλευρό της νέας μας προπονήτριας παρέχοντας τους πόρους και την υποστήριξη που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του έργου της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δάφνης Αγίου Δημητρίου Φώτης Παγώνης, ενώ από την πλευρά της η Τατιάνα Καββαδίαδήλωσε:

«Η πρόταση της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και του Πρόεδρου της κ. Παγώνη ήταν  ιδιαιτέρως τιμητική, την οποία φυσικά και αποδέχτηκα.  Έχοντας υπηρετήσει ως παίκτρια την Καλαθοσφαίριση Γυναικών σε όλα τα επίπεδα,  η περαιτέρω ανάπτυξή της αποτελεί για εμένα στόχο ζωής. Η περσινή εμπειρία που αποκόμισα ως προπονήτρια των Ακαδημιών Μπάσκετ Κοριτσιών του ΖΑΟΝ Κηφισιάς  κατά την τελευταία μου χρονιά ως ενεργή αθλήτρια, ήταν πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική. Πλέον, και έχοντας αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, θα αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στην προπονητική, ενώ ο βασικός μου στόχος είναι, να έρθουν οι νεαρές παίκτριες της Δάφνης σε επαφή με τις αξίες του αθλήματος και να μάθουν σωστά τις βασικές τεχνικές του, που θα τις βοηθήσουν στην εξέλιξή τους. Επιπροσθέτως μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Αγαπώ το Μπάσκετ, Μαθαίνω να Αθλούμαι» στο οποίο είμαι επικεφαλής, τα κορίτσια της Δάφνης θα αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες από την επαφή τους με κορίτσια από ομάδες διαφόρων περιοχών της Αττικής, ενώ μέσα από τις επισκέψεις και τη διάδραση που θα έχουν με εμβληματικές προσωπικότητες του χώρου του μπάσκετ, θα προσπαθήσουμε να τους εμφυσήσουμε την έμπνευση, ώστε να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της πορείας τους».

Πηγή και φωτό: dafniagioudimitriouwbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.