Μαθήματα ζωής από τη Γέμελος στην προπόνηση Νεανίδων-Κορασίδων του Παναθηναϊκού

Written by  Αυγ 24, 2016

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τις αθλήτριες των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, καθώς την προπόνησή τους παρακολούθησε η σπουδαία αθλήτρια του γυναικείου μπάσκετ και του WNBA Τζάκι Γέμελος.

Η Ελληνοαμερικανίδα γκαρντ, άλλοτε παίκτρια του «τριφυλλιού», βρέθηκε στην προπόνηση των Νεανίδων του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο κλειστό «Π.Γιαννακόπουλος» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις νεαρές αθλήτριες που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου για την αγάπη της για το μπάσκετ, αλλά και το πείσμα της να το υπηρετήσει παρά τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν.

 Μίλησε, μάλιστα, για τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς της - έχει υποστεί 5 φορές ρήξη χιαστών – και για το γεγονός ότι παρ’ όλη την ατυχία της δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στις νεαρές αθλήτριες να μην το βάζουν ποτέ κάτω όσες δυσκολίες κι αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους.

 Οι δηλώσεις της Τζάκι Γέμελος προς τις Νεανίδες και Κορασίδες του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Α. Ο.

 «Ήμουν περίπου στην ηλικία σας όταν είχα τον πρώτο μου τραυματισμό στο χιαστό και τότε κατάλαβα πόσο σκληρό είναι να μη μπορείς να παίξεις το άθλημα που αγαπάς. Ήταν βασανιστικό, ωστόσο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας έχουν πολύ μεγάλη αξία.

 Εμένα αυτή η κακή εμπειρία των πέντε διαδοχικών τραυματισμών, με βοήθησε ώστε να γίνω επαγγελματίας παίκτρια, να δουλεύω σκληρά και να απολαμβάνω το παιχνίδι.

 Για μένα το μπάσκετ ήταν πολύ  σημαντικό από τότε που ήμουν πολύ μικρή σε ηλικία, είναι το πάθος μου και θα έκανα τα πάντα για να παίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα , με εκπληκτικό πρόγραμμα προπόνησης και με διαμόρφωσε στην παίκτρια που είμαι σήμερα. Είστε πολύ τυχερές που αγωνίζεστε σε αυτόν το Σύλλογο, δίπλα στους καλύτερες προπονητές, στις σωστές βάσεις. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνετε ως δεδομένο αλλά να έρχεστε κάθε μέρα στο γήπεδο χαμογελαστές, να δουλεύετε σκληρά και να ακούτε τους προπονητές σας. Όμως, να μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στις σπουδές σας». 

 

Πηγή και φωτό: panathinaikos1908.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.