«Ο πρωταθλητισμός για μας είναι καθημερινότητα»

Written by  Αυγ 26, 2016

Σε γνώριμα εδάφη επέστρεψε ο Πέτρος Πρέκας ο οποίος ο οποίος ανέλαβε να χτίσει μια νέα ομάδα. Νέο ρόστερ όμως ίδια φιλοσοφία για τον Παναθηναϊκό που επενδύει στο νέο αίμα της ομάδας του θέλοντας πρωτίστως να παίξει ελκυστικό και γρήγορο μπάσκετ και γιατί όχι σύντομα να βρεθεί ξανά και στα Ευρωπαϊκά παρκέ.


«Να ευχηθούμε καταρχήν να έχουμε όλοι καλή αγωνιστική περίοδο με υγεία που είναι το βασικότερο. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό έχουμε κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Είναι πρώτη φορά όσο είμαι στον Παναθηναϊκό που γίνονται τόσο σημαντικές αλλαγές στην ομάδα όσον αφορά το ρόστερ. Όσον αφορά τη φιλοσοφία της ομάδας δεν θα αλλάξει τίποτα. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα έχει μια σύμπνοια και θα υπάρχει μια αλληλοστήριξη και πάνω σε αυτό θα βαδίσουμε για να παίξουμε μέσα στο γήπεδο. Στο ρόστερ αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα. Καταρχήν έχουν φύγει πολύ έμπειρες παίκτριες. Έχει φύγει η Τούλα η Καλέτζου που ήταν στην ομάδα πολύ σημαντικό κομμάτι όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω και τώρα καλούνται τα παιδιά που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια όπως η Αναστασία η Σλούκα και η Ιωάννα η Διέλλα να αναπληρώσουν αυτό το κενό μαζί με τα άλλα παιδιά. Έχουν φύγει και άλλες έμπειρες παίκτριες και εμείς φέτος έχουμε φτιάξει ένα ρόστερ πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Προωθήσαμε στην πρώτη ομάδα πολλά νέα παιδιά από το τμήμα κορασίδων και νεανίδων που είχαν επιτυχίες το καλοκαίρι. Είναι παιδιά που έχουν ταλέντο, έχουν τα προσόντα και πρέπει εμείς να τα αξιοποιήσουμε και να τα ποτίσουμε με τη φιλοσοφία μας, να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν και να βοηθήσουν το Ελληνικό μπάσκετ. Μαζί με κάποια παιδιά έμπειρα που έχουμε επιλέξει φέτος στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια ομάδα που θα παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Τα παιδιά που έχουν επιλεχτεί είναι πολύ διαφορετικά αγωνιστικά από τα προηγούμενα. Η ομάδα φέτος θα είναι πολύ πιο αθλητική. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον τρόπο του παιχνιδιού μας και στα δυο μέρη του παρκέ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πολύ πιο γρήγορα και επιθετικά και στα δυο μέρη του παρκέ και πιστεύω να τα καταφέρουμε και να έχουμε ένα καλό πρόσωπο όλη τη χρονιά.

Μόνο που είμαστε στον Παναθηναϊκό υπάρχει μεγάλη πίεση. Τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα πιστεύω να αντεπεξέλθουν σε αυτό. Ο πρωταθλητισμός για μας είναι καθημερινότητα και σε αυτό πάλι θα βαδίσουμε. Είναι το πως μπορούμε εμείς να ξυπνάμε στην καθημερινότητα τον εαυτό μας. Αν μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό ήδη έχουμε κάνει πρωταθλητισμό. Από κει και πέρα θα μπούμε στο πρωτάθλημα θα δούμε και τις άλλες ομάδες. Το ότι είναι πλέον 12 ομάδες το κάνει πιο ενδιαφέρον και το αν θα είναι και ανταγωνιστικό θα το δούμε όταν συμπληρώσουν όλες οι ομάδες το ρόστερ τους . Θα είναι περισσότερα παιχνίδια και αυτό το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Όσοι ασχολούμαστε με το γυναικείο μπάσκετ ξέρουμε ότι η πηγή των αθλητριών που είναι ενεργές είναι πολύ λίγες άρα εξ ανάγκης πρέπει οι ομάδες να βρουν νέα παιδιά να παίξουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα για να έχει και συνέχεια. Εμείς το κάνουμε αυτό».

Παρόλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και το χρόνο που θα χρειαστεί η ομάδα να δέσει, όπως κάθε νέο σύνολο άλλωστε, η ιστορική φανέλα του Παναθηναϊκού επιβάλει ο πήχης να είναι ψηλά και να θέτει συνεχώς καινούργιους στόχους. Μεταξύ αυτών ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε ότι βρίσκεται και η επιστροφή του συλλόγου στην Ευρώπη το συντομότερο δυνατόν μάλιστα. 

«Δεν το κρύβουμε ότι έχει γίνει μια συζήτηση για επιστροφή του Παναθηναϊκού και στην Ευρώπη. Όταν γύρισα στη ομάδα αυτό τέθηκε στο τραπέζι. Είναι ένα κίνητρο και για μένα και για όλους ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι στην Ευρώπη και αυτός είναι ένας στόχος για την επόμενη χρονιά που όλοι ευχόμαστε να υλοποιηθεί».
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.