Δύο στα δύο και... ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό

Written by  Οκτ 22, 2016

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου με 53-90 και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγάλο φετινό στοίχημα των νταμπλούχων Ελλάδας, αυτό της Ευρώπης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες στις πρώτες τους επιθέσεις και το σκορ να είναι μόλις 0-3 στο τρίτο λεπτό. Με τις Μάλτση και Χατζηνικολάου να πετυχαίνουν συνεχόμενα καλάθια ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 10-2 για να τη φτάσει σε διψήφιο αριθμό με το πρώτο καλάθι στης Κάιζερ στο ντεμπούτο της στο Ελληνικό πρωτάθλημα (2-12). Η διαφορά διατηρήθηκε και το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 8-18.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Κρόνος έτρεξε ένα μικρό σερί, έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (13-20) όμως ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και από εκείνο το σημείο και μετά δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του. Εύστοχος στην επίθεση και αποτελεσματικός στην άμυνα με συνεχόμενα κλεψίματα από την Τάνια Χαλιβέρα η διαφορά άρχεισε να αυξάνει συνεχώς για να φτάσουμε στο 23-46 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ίδιος ο ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ελένη Καπογιάννη έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες και δοκίμασε σχήματα εν όψει και της ευρωπαϊκής πρεμιέρας των "ερυθρολεύκων". Το μόνο που κατάφερε ο Κρόνος ήταν να τρέξει ένα μικρό σερί 7-0 και να μειώσει σε 36-63 τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε με 39-67. Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός χαλάρωσε λίγο και με τον Κρόνο να κάνει ένα επιμέρους 14-9 μείωσε σε 53-76 στα μέσα του δεκαλέπτου. Το τελικό 53-90 ήρθε εύκολα για την ομάδα του Πειραιά η οποία διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, συνέχισε το αήττητο σερί της από πέρυσι και πλέον κοιτάει το παιχνίδι της Ευρώπης. 

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης η Λυκέντρα Τζόνσον με 22 πόντους ενώ την ακολούθησαν επιθετικά οι Στέλλα Καλτσίδου και Εβίνα Μάλτση που πέτυχαν από 12 πόντους. Πολύ θετικό και το ντεμπούτο της Λινέττας Κάιζερ με τα ερυθρόλευκα πετυχαίνοντας 11 πόντους. Για την ομάδα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου ξεχώρισαν οι Κατερίνα Σπαθάρου με 15 πόντους και η Άλεξ Σίντι με 12.  

Τα δεκάλεπτα: 8-18, 23-46, 39-67, 53-90

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Λαγοπόδης): Τζανετάτου 4, Αυτζή 9, Σπαθάρου 15, Τσιμπίδη, Λαμπράκη, Σταμάτη 4, Οικονόμου 1,  Ξάνθου 6, Φάρου 2, Γασπαράτου Σίντι 12

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη, Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 9, Κοσμά, Κάιζερ 11, Μάλτση 12, Παπαμιχαήλ 8, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 22, Καλτσίδου 12, Φουράκη 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.