Λύγισε από το άγχος της πρεμιέρας

Written by  Οκτ 27, 2016

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αγχωμένος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του και έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, γνώρισε την ήττα από την τουρκική  Γιάκιν Ντόγκου Ουνιβερσιτέζι με 53-55 και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει όπως θα ήθελε τις υποχρεώσεις του στο Eurocup Γυναικών.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας δεν κατάφεραν να ξεδιπλώσουν στο παρκέ τις πλούσιες αρετές τους, ενώ απέναντί τους βρήκαν μια πολύ καλά στημένη και διαβασμένη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε όλα τα κενά διαστήματα και την έλλειψη καθαρού μυαλού για να φτάσει σε μια δίκαιη και δραματική όπως εξελίχθηκε νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, στάθηκε άτυχος στο τέλος όταν οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με ελάχιστο χρόνο να απομένει και εν τέλει δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και να διεκδικήσει εκεί το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη ξεκίνησαν καλά με ένα γρήγορο 6-0 στο 3’, όμως, στη συνέχεια έδειξαν να τις καταλαμβάνει το άγχος της ευρωπαϊκής πρεμιέρας.

Παρά το γεγονός ότι στην άμυνα ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, με τη Λυκέντρα Τζόνσον να κυριαρχεί στη ρακέτα του, δε μπορούσε στην επίθεση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δίνονταν, με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να απαντήσει με δικό της σερί 0-7 και τελικά το αγχωτικό και κακό ποιοτικά πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 12-10.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τρέξει και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, πήρε διαφορά 6 πόντων (18-12), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενες βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και να περάσουν ξανά μπροστά με 20-21 στο 16’.

Με τις παίκτριες του Ολυμπιακού να χάνουν αμέτρητες ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 30-30 με την Ελένη Καπογιάννη να έχει να λύσει και τον πονοκέφαλο των τριών φάουλ της Λυκέντρα Τζόνσον.

Η νευρικότητα και οι βεβιασμένες προσπάθειες ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό αποτυπώνεται και στο πολύ χαμηλό σκορ, με τις δυο ομάδες να δυσκολεύονται αφάνταστα να φτάσουν στο καλάθι.

Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από την Εβίνα Μάλτση έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 41-38, ωστόσο, το τέταρτο φάουλ της Λυκέντρα Τζόνσον στερούσε ένα πολύ ισχυρό «όπλο» στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα.

Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η τουρκική ομάδα περνώντας τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, εκεί που ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει τις Χόλλινγκσγουορθ και Ρόμπινσον και το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Το τρίποντο της Όλγας Χατζηνικολάου έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 52-51 στο 37’, η Αντζέλικα Ρόμπινσον έκανε το 52-53 και το τελευταίο δίλεπτο ήταν δραματικό.

Η Όλγα Χατζηνικολάου με 1/2 βολές ισοφάρισε στα 1:35, η τουρκική ομάδα έκανε λάθος στην επίθεσή της, η Στέλλα Καλτσίδου αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και στην εξέλιξη της φάσης η Όλγα Χατζηνικολάου κέρδισε επιθετικό φάουλ από τη Ρόμπινσον στα 35’’.

Η Εβίνα Μάλτση χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στα 22.7’’ και το πλεονέκτημα της τελευταίας επίθεσης πήγε στην τουρκική ομάδα.

Με το χρόνο να κυλάει προς το τέλος, η Εβίνα Μάλτση χρεώθηκε με φάουλ στα 5.1’’ και έστειλε την Χόλλινγκσγουορθ στις βολές. Η Αμερικανίδα αθλήτρια της Γιακίν ευστόχησε και στις δυο βολές και έκανε το 53-55 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού το σουτ της Στέλλας Καλτσίδου βρήκε σίδερο και δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Η Εβίνα Μάλτση ήταν η κορυφαία για τον Ολυμπιακό με 19 πόντους (5/8 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα και η Λυκέντρα Τζόνσον είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 κόψιμο, ωστόσο, φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και δε μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα της όσο θα ήθελε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Για την τουρκική ομάδα, κορυφαία όλων ήταν η Κουανίτρα  Χόλλινγκσγουορθ, η οποία εκτός από τις νικητήριες βολές έκανε double-double με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 30-30, 41-48, 53-55

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη, Μπόνη, Χατζηνικολάου 4, Μάλτση 19, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 17, Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη, Μπαρτόνοβα, Καλτσίδου 4, Κάιζερ 4

 

Γιάκιν Ντόγκου Ουνιβερσιτέζι (Καλαϊτσίογλου): Αϊντίν, Τσακίρ 7, Ελντεμπρίνκ 6, Ρόμπινσον 4, Βάιντα 7, Χόλλινγκσγουορθ 18, Μπασαράν, Φιράτ 4, Γιοβάνοβιτς 3, Τσαγκλάρ 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.