«Χάθηκε μια μάχη. Προχωράμε»

Written by  Οκτ 27, 2016

Το άγχος, η αστοχία και οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έφεραν την  ήττα για τον Ολυμπιακό στην πρώτη αναμέτρηση των ομίλων του Eurocup κόντρα στη Τουρκική YDUBGD . 

Σε αυτό στάθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης και οι Ελένη Καπογιάννη και Εβίνα Μάλτση στη συνέντευξη τύπου τονίζοντας ωστόσο ότι ήταν μόνο μια αναμέτρηση που από μόνη της δεν κρίνει τίποτα και η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια θα εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη καθώς ο δρόμος είναι μακρύς και η διοργάνωση μόλις ξεκίνησε. 

Ελένη Καπογιάννη: «Καταρχάς να συγχαρώ και τις δυο ομάδες, και την YDUBGD για τη νίκη της αλλά θέλω να συγχαρώ και τις παίκτριες μου για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν θεωρούσαμε ότι είμαστε το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση εξαιτίας της απειρίας της ομάδας. Η ομάδα είχε άγχος, αυτό έφερε μια νευρικότητα, τα νούμερα ιδιαίτερα στα δίποντα δείχνουν τη νευρικότητα μας, είχαμε μόλις 26% ευστοχία, δεν βοηθηθήκαμε στην επίθεση από τα ατού μας, αν εξαιρέσω την Εβίνα τη Μάλτση που ήταν καυτή στο τρίποντο. Δυστυχώς δεν πήραμε πόντους και μέσα από τη ρακέτα, αντίθετα δεχτήκαμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο πολλούς πόντους μέσα από τη ρακέτα, τους μισούς από τους 30. Δεχτήκαμε 2 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο μέσα από τη ρακέτα και 14 στο τέταρτο που ήταν καθοριστικό. Η YDUBGD έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ κάτι που δεν κάναμε εμείς όπως δεν απογοητευόμαστε. Ήταν πρεμιέρα, πήραμε την κρυάδα δυστυχώς με ήττα. Κρατήσαμε την YDUBGD  στους 55 πόντους αμυντικά ενώ είχαμε βάλει στόχο τους 60. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε 56 για να κερδίσουμε. Προχωράμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας όλοι μας και εμείς και οι παίκτριες και πιστεύω ότι στην επόμενη αναμέτρηση θα είμαστε πολύ πολύ καλύτεροι. Θέλω και εγώ να σταθώ στην  παρουσία του κόσμου. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν εδώ. Θα θέλαμε και θα περιμέναμε περισσότερο κόσμο να μας υποστηρίξει γιατί πραγματικά και εγώ πιστεύω ότι αν αυτή η ομάδα πάρει ώθηση από το καυτό κοινό που έχει ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλύτερα».

Εβίνα Μάλτση: «Αναμφισβήτητα ήταν ένα ντέρμπι και το νιώσαμε και εμείς μέσα στο παρκέ. Είχε πολύ δυνατές φάσεις, είχε επαφές σώμα με σώμα. είχε πολύ καρδιά αλλά η coach τοποθετήθηκε πολύ σωστά. Ήμασταν νευρικές, η YDUBGD  έπαιξε περισσότερο στα ατού της. Θεωρητικά η YDUBGD   ήταν το φαβορί του ομίλου, εμείς θέλαμε να πάρουμε μια γεύση και να δείξουμε αισθητά ποιοι είμαστε και να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ικανοποιήσουμε τους προπονητές μας, τους προέδρους και του υπεύθυνους αυτής της ομάδας και τον κόσμο αλλά χάθηκε μια μάχη και έχουμε μπροστά μας μεγάλο πόλεμο.

Εμείς βελτιωνόμαστε κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση, οι προπονητές μας σήμερα πήραν μηνύματα και εμείς οι ίδιες φυσικά. Ξέρουμε που πρέπει να εστιάσουμε, τι πρέπει να βελτιώσουμε, δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και πολύ στοχευμένα. Νομίζω ότι εκεί θα εστιάσουμε.Το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας δημιουργεί πρόβλημα αν είναι δυνατό ή όχι, εμείς μπαίνουμε να κάνουμε την δουλειάς μας. Έχουμε πράγματα να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε. Επειδή με ρωτήσατε ποια θα είναι η διαφορά. Δεν το γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν άλλα ντέρμπι τέτοιου βεληνεκούς. Νομίζω ότι θα υπάρχουν. Είναι Ευρώπη, είναι άλλα τα κορμιά είναι άλλες οι έδρες. Πιστεύω Εμείς κάναμε σήμερα το παιχνίδι ντέρμπι. Δεν τους αφήσαμε όπως είπε η coach να παίξουνε όπως θέλουνε, να σκοράρουν 70 πόντους από κει και πέρα κάθε μέρα υπάρχει βελτίωση από έναν αθλητή και μια ομάδα ολόκληρη».   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.