Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό

Written by  Οκτ 29, 2016

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό που έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα και συνεχίζει το νικηφόρο σερί του εντός των συνόρων καθώς επικράτησε με της Νίκης Λευκάδας με 93-52 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Η coach Καπογιάννη επέλεξε να δώσει ανάσες σε βασικές παίκτριες ξεκινώντας την αναμέτρηση με τις Σταμάτη, Χατζηνικολάου, Κάιζερ, Καλτσίδου και Κοσμά. Ένα σερί 5-0 της Στέλλας Καλτσίδου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσε πολύ γρήγορα διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων στον Ολυμπιακό (14-4). Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ κάτω από τον καλάθι και με την Λινέττα Κάιζερ που πέτυχε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε εύκολα το 30-15 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. 

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρόλο που οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα έδειξαν διάθεση να πιέσουν στο γήπεδο και με τη Δήμητρα Καμπουράκη απόλυτα εύστοχη, η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν αισθητή. Η διαφορά έφτασε πολύ γρήγορα και στους 20 πόντους (35-15) ενώ τρία λεπτά περίπου πριν το τέλος του ημιχρόνου έκανε το ντεμπούτο της με τα "ερυθρόλευκα" και η Ζωή Δημητράκου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με  το ταμπλό να γράφει 50-29. 

Η ομάδα του Πειραιά δεν άφησε το πόδι από το γκάζι δεδομένου ότι πρέπει να διατηρείται σε υψηλό ρυθμό εν όψει της συνέχειας των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, κράτησε τη Νίκη Λευκάδας μόλις στους πέντε πόντους στα πρώτα επτά λεπτά του δεκαλέπτου και εύκολα έκανε το doble score με 64-32 για να φτάσουμε στο 82-39 με ένα τρίποντο της Εβίνας Μάλτση και ένα καλάθι της Όλγας Χατζηνικολάου στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα όσον αφορά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, η Ελένη Καπογιάννη συνέχισε τις αλλαγές δοκιμάζοντας σχήματα, και σε συνδυασμό με το όχι τόσο καλό επιθετικά δεκάλεπτο του Ολυμπιακού αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Λευκάδας να σκοράρει πιο εύκολα κυρίως έξω από 6,75 και να μειώσει κάπως τη διαφορά (88-51) για να έρθει το τελικό 93-51. 

Κορυφαία της αναμέτρησης ήταν η Λινέττα Κάιζερ, που δείχνει μέρα με τη μέρα να βρίσκει όλο και περισσότερο το ρυθμό της, πετυχαίνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ. Επιθετικά την ακολούθησαν οι Αφροδίτη Κοσμά με 13 πόντους και η Στέλλα Καλτσίδου με 12. Από την πλευρά της Νίκης Λευκάδας η Δήμητρα Καμπουράκη πέτυχε 18 πόντους και οι Τελίδου και Στάρα 12 και 11 αντίσοιχα.  

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 50-29, 82-39, 93-51.

Ολυμπιακός (Καπογιάννη) : Γκοτζή 1, Σταμάτη 5, Μπόνη 3, Χατζηνικολάου 6, Κάιζερ 23, Μάλτση 8, Παπαμιχαήλ 6, Δημητράκου 5, Τζόνσον 9, Καλτσίδου 12, Κοσμά 13, Φουράκη 2, 

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας) : Χαιριστανίδου 3, Τελίδου 12, Καμπουράκη 18, Στάρα 11, Γούναρη 2, Ψυχογιού, Γράψα 2, Παπαδοπούλου 4, Λογοθέτη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.