Κυρίαρχος ο Πανιώνιος στην έδρα του

Written by  Νοε 13, 2016

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με 69-59 στο κλειστό της Αρτάκης.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κυρίαρχη στα ριμπάουντ παρά τα πολλά της λάθη συνέχισε την καλή πορεία της στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας την τρίτη της εντός έδρας νίκη. Στα θετικά της αναμέτρησης από πλευράς Πανιωνίου και η επανεμφάνιση της αρχηγού του Πωλίνας Σταμπούρλου η οποία είναι πολύ σημαντική μονάδα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ να υπερασπιστεί για ακόμα μια αγωνιστική την έδρα του και προηγήθηκε γρήγορα με 7-1. Ο Κρόνος δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου από την πιεστική του άμυνα και έχοντας μόλις 5/16 σουτ εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο είδε τη διαφορά να πηγαίνει σε διψήφιο αριθμό πόντων με τρίποντο της Τσιαδή 1΄και 20΄΄ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (19-9). Το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 23-11.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Παρόλο που ο Πανιώνιος χρειάστηκε δυομισι λεπτά για να πετύχει τον πρώτο του πόντο με βολή της Στεφανίδου (24-13), ο Κρόνος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το νεκρό επιθετικό διάστημα των παικτριών του Άγγελου Τσίκληρα συνεχίζοντας να είναι πολύ άστοχος στις επιθέσεις του.  3’ και 30’’ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 (28-20) ωστόσο οι γηπεδούχες έτρεξαν ένα 10-0 κάνοντας το 38-20 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο με αιχμή του δόρατος επιθετικά την Σπαθάρου (12 πόντοι σε πέντε λεπτά)  ο Κρόνος θέλησε να κάνει την αντεπίθεση του ωστόσο ο Πανιώνιος έβρισκε απαντήσεις στις δικές του επιθέσεις και η διαφορά παρέμενε στο συν 13 στα μέσα του δεκάλεπτου (48-35). Η αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο της Σπαθάρου λόγω τραυματισμού έριξε τον επιθετικό ρυθμό των φιλοξενούμενων. Ο Πανιώνιος πέτυχε ένα σερί 8 πόντων ανεβάζοντας τη διαφορά στο συν 21 (56-35) ενώ με δικό του σερί ο Κρόνος μείωσε σε 56-43 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου ο Κρόνος παίζοντας πιο δυνατή άμυνα και κάνοντας ένα σερί 7-2 έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό μετά από πολύ ώρα (58-50). Ο Πανιώνιος βρίσκοντας λύσεις στη συνέχεια στη δικιά του επίθεση δεν άφησε περισσότερα περιθώρια αντίδρασης στις παίκτριες του Δημήτρη Λαγοπόδη και με το τελικό 69-59 κράτησε το εντός έδρας αήττητο του.

Πρώτη σκόρερ από πλευράς Πανιωνίου η Χίλι με 14 πόντους ενώ την ακολούθησαν οι Πατεράκη και Στεφανίδου με 13 και 10 αντίστοιχα. Από πλευράς Κρόνου Σπαθάρου και Σίντι πέτυχαν από 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 38-20,  56-43, 69-59

Πανιώνιος (Τσίκληρας) : Πέτερσεν 8, Τσίκα, Χίλι 14, Τσιαδή 5, Μπότσαρη 6, Σταμπούρλου 4, Θεοδωρομανωλάκη 5, Στεφανίδου 10, Πατεράκη 13, Γρηγορίου 4

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Λαγοπόδης) : Τζανετάτου, Αυτζή 10, Σπαθάρου 16, Γκράις 13,  Σταμάτη, Οικονομίδου,  Ξάνθου, Γασπαράτου, Σίντυ 16, Κυριακοπούλου 4

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.