Δημητράκου on fire και 6/6 ο Ολυμπιακός

Written by  Νοε 27, 2016

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Ολυμπιακός βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε του Παναθηναϊκού με 74-43 στο ντέρμπι των "αιωνίων" στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 συνεχίζοντας αήττητος την πορεία του. 

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής και της ελλιπούς προετοιμασίας που έκανε αυτό το διάστημα (του έλειπαν εννιά παίκτριες).
Άμυνα και λάθη είχαν τον πρώτο λόγο στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα 4-0 στο πρώτο λεπτό ενώ στη συνέχεια έτρεξε μεν στον αιφνιδιασμό αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 5-0 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου με τις δυο ομάδες να έχουν μείνει χωρίς πόντο για περίπου πέντε λεπτά. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι 3΄και 30΄΄ πριν την λήξη του δεκαλέπτου με τη Ρούλα Μούλη (5-2). Με τις δυο ομάδες να κάνουν από έξι λάθη και τα ποσοστά ευστοχίας τους να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα η περίοδος έληξε με 11-7.

Χάμπτον και Τζόνσον μάχονταν κάτω από τις δυο ρακέτες (ήταν οι πρώτες σκόρερ με 9 και 6 πόντους), οι δύο ομάδες βελτίωσαν ελαφρώς τα ποσοστά τους, συνέχισαν όμως να κάνουν λάθη (12 και 11 αντίστοιχα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης) και έτσι το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε συνεχώς ένα προβάδισμα πέντε με έξι πόντους (19-13, 24-19) για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 26-21.

Οι γηπεδούχες μπήκαν πιο επιθετικά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κάνοντας ένα σερί 5-0 αρχικά ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο παιχνίδι (31-21) κρατώντας τον Παναθηναϊκό χωρίς πόντο για τέσσερα περίπου λεπτά. Η διαφορά έφτασε και στο συν 16 στα μέσα του δεκαλέπτου (40-24). Ο Ολυμπιακός έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι, με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τη Ζωή Δημητράκου που είχε ήδη 18 πόντους με 3/3 τρίποντα στα πρώτα 30 λεπτά (τους 13 στην τρίτη περίοδο) έμοιαζε ασταμάτητος σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης και η διαφορά συνεχώς ανέβαινε για να φτάσουμε στο 51-32 που ήταν και το σκορ στη λήξη του δεκαλέπτου.  Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού με τη διαφορά να κυμαίνεται πάνω από τους 20 πόντους. Δυο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης έγινε το 70-40 για να γραφτεί το τελικό 74-43 και το συν 31 που ήταν και η μέγιστη διαφορά στην αναμέτρηση. 

Η Ζωή Δημητράκου τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους και την ακολούθησαν οι Καλτσίδου και Τζόνσον που πέτυχαν από 10. Για τον Παναθηναϊκό η Χάμπτον πέτυχε 14 και η Έιβερι 10. 

Πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Α1 Γυναικών, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας πως η έμπειρη γκαρντ βρίσκεται αντικανονικά στην αποστολή των γηπεδούχων και βασίζουν την ένστασή τους στο άρθρο 94 παράγραφος 7 του κανονισμού της ΕΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 11-7, 26-21, 51-32, 74-43

Ολυμπιακός (Καπογιάννη) : Γκοτζή, Σταμάτη, Μπόνη 4, Χατζηνικολάου 4, Κάιζερ 6, Μάλτση 8, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 10, Δημητράκου 27, Κοσμά 3, Καλτσίδου 10

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Μούλη 4, Σμιθ, Καλαμπάκου 3, Πράπα, Σλούκα 3, Διέλα 9, Έιβερι 10, Εζέτζα-Τσινάσα, Χάμπτον 14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.