Δύσκολο πέρασμα Ολυμπιακού από το Αρτάκης

Written by  Δεκ 04, 2016

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην αναμέτρηση και στηριζόμενος σε ατομικές προσπάθειες πήρε δύσκολα το ροζ φύλλο αγώνα με 59-73 απέναντι σε ένα Πανιώνιο πολύ καλά στημένο που κόντραρε στα ίσα την μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση στο κλειστό της Αρτάκης ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, λόγω εισόδου φιλάθλων στο γήπεδο, κάτι που φαίνεται ότι λειτούργησε υπερ του Πανιωνίου ο οποίος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 9-2 φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων στο τρίτο λεπτό (14-4) με τη Θεοδωρομανωλάκη. Τη σκυτάλη για τις γηπεδούχες στην επίθεση πήρε η Χίλι η οποία πέτυχε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και κρατούσε σταθερά την ομάδα της μπροστά στο σκορ.  Με πέντε συνεχόμενους πόντους της Εβίνας Σταμάτη στο τελευταίο δίλεπτο γράφτηκε το 25-18.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 5-0 μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι (25-23). Οι φιλοξενούμενες παίζοντας κάτω από το καλάθι με την Κάιζερ αρχικά έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (28-28) και πήραν για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα 32-28 στα μέσα του δεκαλέπτου.  Οι δυο ομάδες συνέχισαν κοντά στο σκορ με την Εβίνα Σταμάτη να κάνει πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι και να πετυχαίνει 14 πόντους μέχρι το ημίχρονο το οποίο έληξε 36-37.

Στο τρίτο  δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να είναι δραματικό. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ με τα ποσοστά και των δυο να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η Χίλι αποχώρησε με πέντε φάουλ. Ο Ολυμπιακός τρέχοντας ένα σερί 16-3 στην τελευταία περίοδο πήρε μια διαφορά 11 πόντων τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη (54-65). Έχοντας κρατήσει τον Πανιώνιο μόλις στους 7 πόντους και με την Κάιζερ να πετυχαίνει 17 πόντους στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη του.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 36-37, 52-49, 59-73

Πανιώνιος (Τσίκληρας): Πέτερσεν 10, Χίλι 10, Τσιαδή, Μπότσαρη 9, Θεοδωρομανωλάκη 8, Στεφανίδου 10, Πατεράκη 8, Γρηγορίου 4, Μήτση, Θανοπούλου

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 17, Μπόνη, Χατζηνικολάου 6, Κάιζερ 27, Μάλτση 5, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5, Κοσμά 2, Χότζις, Καλτσίδου 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.