Ματς φωτιά με νικητή τη Δάφνη

Written by  Δεκ 11, 2016

Δυνατό παιχνίδι με χαμηλό σκορ αλλά μεγάλη ένταση μέχρι το τέλος ήταν η αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των γυναικών ανάμεσα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και τον Πανιώνιο με τις γηπεδούχες να να φεύγουν τελικά με το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας 55-53.  

Κυριολεκτικά έπεφταν κορμιά στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου στην αναμέτρηση της Δάφνης με τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν με ένα σερί 4-0 κρατώντας παράλληλα τις αντίπαλες χωρίς σκορ για δυόμισι λεπτά ωστόσο οι παίκτριες του Άγγελου Τσίκληρα αντέδρασαν, έτρεξαν το δικό τους 7-0 και πέρασαν μπροστά με 7-6. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου που έληξε 17-21 ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα  και αν ήταν πιο εύστοχος κάτω από τη ρακέτα θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά. Με το ρυθμό να συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς και από τις δυο ομάδες, λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Δάφνη με 2 στα 2 τρίποντα από την Αξιοπούλου πέρασε ξανά μπροστά και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει (32-32).

Οι δυνατές άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο (η Δάφνη ανάγκασε τις αντιπάλους σε 10 λάθη) με το επιμέρους σκορ να είναι 5-7 τρία λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 40-40. Ο Πανιώνιος κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ (48 έναντι 29) ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις δεύτερες επιθέσεις και το παιχνίδι ήταν στη κόψη του ξυραφιού. Η Δάφνη με ένα σερί 8-0 στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 50-44. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης απάντησε αμέσως με ένα δικό της 7-0 και πέρασε ξανά μπροστά με 51-50. Τα τελευταία τρία λεπτά ήταν δραματικά. Με την Χίλι στον πάγκο με 5 φάουλ η Δάφνη έπαιξε με την Τσέσλεκ κάτω από το καλάθι και διατήρησε το μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος καθώς ο Πανιώνιος αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα χάνοντας την ευκαιρία να πάρει αυτός το παιχνίδι. 

Η Σέμπλι Τσέσλεκ τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ και η Κασάνδρα Μπράουν με 12 πόντους. Για τον Πανιώνιο Χίλι και Πατεράκη πέτυχαν από 11 και Πέτερσεν και Θεοδωρομανωλάκη από 10 πόντους. 

Πλέον και οι δυο ομάδες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο θεσμό του κυπέλλου όπου εκτός έδρας αντιμετωπίζουν η Δάφνη τον Πρωτέα Βούλας και ο Πανιώνιος τον Άρη διεκδικώντας την πρόκριση στο final-4 της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 32-32, 40-40, 55-53

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς) : Γιαννέλη, Βλάνη, Αλεξανδρή, Μανώλη, Παπακωνσταντίνου, Αξιοπούλου, Γιαμπάνη, Αντωνιάδου, Γιαννακοπούλου, Τσέσλεκ, Τετενέ, Μπραουν

Πανιώνιος (Τσίκληρας) : Πέτερσεν, Τσίκα, Χίλι, Τσιαδή, Μπότσαρη, Σταμπούρλου, Θεοδωρομανωλάκη, Στεφανίδου, Πατεράκη, Γρηγορίου, Μλητση, Θανοπούλου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.