Ο Πρωτέας συμπλήρωσε την τετράδα του Final-4

Written by  Δεκ 18, 2016

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 59-47 ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε εντός έδρας της Δάφνης Αγίου Δημητρίου παίρνοντας το τέταρτο εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έχοντας την ώθηση από την κατάμεστη κερκίδα (είχε δημιουργηθεί μαθητική κερκίδα, οι vouligans που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν) ο Πρωτέας Βούλας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έδειχνε στο πρώτο δεκάλεπτο αποφασισμένος για την πολυπόθητη πρόκριση κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (26-15). Αντιστρόφως ανάλογο το δεύτερο δεκάλεπτο με τις γηπεδούχες άστοχες και τις παίκτριες του Αντώνη Μπουμπού να κάνουν ένα σερί 11-0 και να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα δυο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (26-26). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πρωτέας σκόραρε μόλις δυο πόντους με την Αγγελική Νικολοπούλου, ένα μόλις λεπτό πριν την λήξη, καλάθι που διαμόρφωσε και το 28-26 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.  

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα. Ο Πρωτέας έχτιζε μια διαφορά πέντε με εφτά πόντους και η Δάφνη επανερχόταν μειώνοντας στον πόντο διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε και η τρίτη περίοδος (40-39). Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν εξίσου δραματικά με τον Πρωτέα να είναι πιο εύστοχος στα κρίσιμα σουτ και να είναι αυτός που με το τελικό 59-47 πανηγύρισε την πρόκριση του στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 28-26, 40-39, 59-47

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.