Διπλό δεύτερης θέσης για Αθηναϊκό

Written by  Φεβ 04, 2017

Πολύ μεγάλη νίκη με πολλαπλά κέρδη πήρε ο Αθηναϊκός εκτός έδρας επί του Παναθηναϊκό με 75-69 για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των γυναικών.

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει ακόμα πολύ δρόμο (άλλες 9 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου) και μέχρι τώρα να μας έχει δείξε ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείτε δεδομένο αλλά αυτή η νίκη πέρα από τεράστιας ψυχολογικής σημασίας καθώς επετεύχθη απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα μέσα στην έδρα του δίνει ταυτόχρονα στον Αθηναϊκό και μεγάλο πλεονέκτημα τόσο στην υπόθεση δεύτερη θέση όσο και για τα play-off  σε περίπτωση που διασταυρωθούν καθώς πλέον μετράει δυο νίκες επί των πράσινων.

Η ομάδα του Βύρωνα πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και εύκολα ή δύσκολα το διατηρούσε κοντά τους δέκα πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αντιδράσει και να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη του Αθηναϊκού (22 έναντι 12) αλλά οι παίκτριες του Γαβρίλου Καλογερόπουλου αντιδρούσαν σωστά δείχνοντας αποφασισμένες να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στην έδρα των αντιπάλων.

Ο Αθηναϊκός κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια με τις Παντέλη (12 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Ουίλιαμς (14 πόντοι και 12 ριμπάουντ) κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ (43-21 υπέρ των φιλοξενούμενων) έχοντας παράλληλα σε πολύ καλή επιθετική μέρα τις Αλμπάνεζ, Μπαλτά και Καλογήρου που πέτυχαν 17, 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού Μούλη, Έιβερι και Άνταμ πέτυχαν 18, 17 και 16 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να ανατρέψουν την κατάσταση για τη ομάδα τους που όπως φάνηκε στοίχισε και η απουσία της Σαμέλα Χάμπτον. 
 
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 30-41, 43-56, 69-75

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Κασδαγλή, Μούλη 18, Άνταμς 16, Καλαμπάκου 8, Πράπα, Σλούκα 3, Δίελα 7, Έιβερι 17, Σαπαλίδου, Εζετζα-Τσινάσα.

Αθηναϊκός  (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 5, Καλογήρου 11, Παντέλη 12, Μπαλτά 14, Κόνιαλη 2, Νίξινα, Ουίλιαμς 14, Αλμπάνεζ 17.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.