Περιπετειώδες διπλό του Ολυμπιακού

Written by  Φεβ 19, 2017

Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Παναθλητικού Goalbet με 65-46 για τη 15η αγωνιστική της Α1 των γυναικών.

Η αναμέτρηση στο κλειστό του Επταπυργίου, διεξήχθη με καθυστέρηση δύο ωρών (ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τη 13:00). Λόγω κακοκαιρίας και έντονης ομίχλης στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε καθυστέρηση στην πτήση των "ερυθρολεύκων" με την αποστολή των πρωταθλητών να φτάνει στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 14.00. Ο Παναθλητικός δεν έκανε ένσταση για την αργοπορία του Ολυμπιακού, περίμενε στο γήπεδο για να διεξαχθεί η αναμέτρηση και το τζάμπολ στο παιχνίδι έγινε κανονικά και με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΟΚ στις 15:00.

Το παιχνίδι στο αγωνιστικό του κομμάτι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δυο ομάδες να βγάζουν στο παρκέ, ο μεν Παναθλητικός την αναμονή του, ο δε Ολυμπιακός το ότι βρέθηκε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο γήπεδο και έπρεπε να αγωνιστεί αμέσως κάτι που τις έκανε νευρικές και άστοχες.

Το 2-2 των πρώτων λεπτών έγινε 2-11 λίγο μετά τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου για τον Ολυμπιακό με τον Παναθλητικό να μην τον αφήνει να ξεφύγει περισσότερο στο σκορ και έτσι η πρώτη περίοδος να λήγει με 9-14. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 28-22.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ολυμπιακός πάτησε όσο χρειάστηκε το πόδι στο γκάζι, είχε περισσότερες επιλογές στον πάγκο του και έφτασε στο 46-65 το οποίο τον διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μπροστά από Αθηναϊκό και Παναθηναϊκό που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποχώρησε στην πέμπτη θέση μετά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής.

Για ακόμα ένα παιχνίδι κορυφαία του Ολυμπιακού ήταν η Ζωή Δημητράκου με 16 πόντους, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα ενώ την ακολούθησαν οι Αμερικανίδες Κάιζερ και Τζόνσον με 15 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τον Παναθλητικό που κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (43-35) αλλά πλήρωσε τα πολλά λάθη (28 έναντι 21) Σούμπερτ και Σταυρίδου πέτυχαν 17 και 13 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 22-28, 32-45, 46-65

Παναθλητικός Goalbet  (Καφαντάρη-Λαμπρόπουλος): Παπαβασιλείου 6, Μπαλλά, Αναστασιάδου, Κανταρά 3, Σύρρα, Σταυρίδου 13, Νάστου, Κυρατζή, Μπόικιν 7, Σούμπερτ 17, Γαϊτάνη, Τσιλιφώνη .

Ολυμπιακός (Καπογιάννη) : Γκοτζή 2, Σταμάτη 8, Μπόνη, Χατζηνικολάου 4, Κάιζερ 15, Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 2, Δημητράκου 16, Τζόνσον 10, Κοσμά, Καλτσίδου 4, Φουράκη 2.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.