Ιστορική πρόκριση για Πανιώνιο

Written by  Μαρ 25, 2017

 

Νίκη Λευκάδας και Πανιώνιος επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που ήθελαν το δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτές έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης η οποία πήρε την πρόκριση κερδίζοντας με 63-50.
 
Η Νίκη Λευκάδας ήταν αυτή που μπήκε πιο παθιασμένα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 9-2 με τον κόσμο της να είναι κυριολεκτικά ο 6ος παίκτης της με την δυναμική του παρουσία στις κερκίδες του κλειστού της Γλυφάδας. Ο Πανιώνιος αντέδρασε με τις Πέτερσεν και Χίλι να την οδηγούν επιθετικά  και μείωσε τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 17-15. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα της Νέας Σμύρνης με καλάθι και φάουλ της Αλεξίας Μπότσαρη πέρασε και πάλι μπροστά με 18-17 για πρώτη φορά μετά το 0-2 στην αρχή του αγώνα. Οι παίκτριες του Άγγελου Τσίκληρα παίζοντας άμυνα ζώνης εγκλώβισαν τη Νίκη Λευκάδας, την κράτησαν χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά κάνοντας ουσιαστικά το 17-11, 17-25. Στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου μίλησε η εμπειρία της Δήμητρας Τελίδου η οποία με ένα προσωπικό σερί 5-0 μείωσε σε 22-25.  Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος διατηρούσε τα ηνία του παιχνιδιού και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 33-28.  

Ένα νεκρό επιθετικό διάστημα του Πανιωνίου στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έδωσε το δικαίωμα στις παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα να μειώσουν στον πόντο (36-37). Δεν μπόρεσαν ωστόσο να πάρουν και προβάδισμα κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενες και ανέβασαν τη διαφορά στο συν τέσσερα (36-40), δεν κατάφεραν όμως να την κρατήσουν και η τρίτη περίοδος έληξε με 41-42. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι, οι μονομαχίες ήταν πολύ δυνατές με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν πολύ την πρώτη πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου στην ιστορία τους.  Στα μέσα της τελευταίας περιόδου σε ένα παιχνίδι κλειστό, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τη Νίκη Λευκάδας να είναι άστοχη σε κρίσιμα σουτ το 51-45 υπέρ του Πανιωνίου του έδινε ένα προβάδισμα τόσο στο σκορ όσο και στην ψυχολογία.  Το τελικό 50-63 έδωσε μια ιστορική πρόκριση στις "κυανέρυθρες" οι οποίες την Κυριακή (26/3 17:00) θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στον τελικό ενώ η Νίκη Λευκάδας θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Πρωτέα στις 14:00.  

Πρώτες σκόρερ του αγώνα οι Πέτερσεν και Χίλι με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα για τον Πανιώνιο. Από την πλευρά της Νίκης η Τελίδου πέτυχε 11 και την ακολούθησαν Μπράουν και Γούναρη με 9. 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 28-33, 41-42, 50-63

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 8, Τελίδου 11, Καμπουράκη, Μπράουν 9, Γούναρη 9, Ψυχογιού 3, Κέιντυ 4, Παπαδοπούλου, Στάρα 6, 

Πανιώνιος (Τσίκληρας): Πέτερσεν 15, Τσίκα, Χίλι 14, Τσιαδή 2, Μπότσαρη 8, Σταμπούρλου 4, Θεοδωρομανωλάκη 8, Στεφανίδου 5, Πατεράκη, Γρηγορίου 2, Μήτση, Τζόουνς 5
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.