Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: Τροπαιούχος ο Ολυμπιακός!

Written by  Μαρ 25, 2018

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, επικρατώντας με 68-53 του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και κατακτώντας τον τρίτο σερί τίτλο του στον θεσμό!

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να κρατά το προβάδισμα στο ξεκίνημα και την ομάδα του Πειραιά να ανεβαίνει σταδιακά εκμεταλλευόμενη την αστοχία σε κάποια εύκολα σουτ των αντιπάλων της.

Ολοκληρωτικά στις «ερυθρόλευκες» ανήκε η δεύτερη περίοδος, που ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο πολύ γρήγορα και κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι την ανάπαυλα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +15 (42-27) και την… πολύ ζεστή Άντερσον να έχει ήδη 12 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση στην επανάληψη και δεν άφησε τις Πειραιώτισσες να ξεφύγουν κι άλλο στο σκορ, οι οποίες έβγαλαν στο ρελαντί όλο το τρίτο δεκάλεπτο.

Πανομοιότυπη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στην τελευταία περίοδο, με τον κόουτς Μασλαρινό των Θεσσαλονικιών να ρίχνει στο παρκέ και τις νεαρές παίκτριες της ομάδας.

Κορυφαία στο σκοράρισμα για τις νικήτριες η Άντερσον με 14 πόντους, με την Μάλτση να ακολουθεί στους 13, ενώ πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Λιούις (17π.) από πλευράς ΠΑΟΚ.

Η Ιβόν Άντερσον αναδείχθηκε MVP του μεγάλου τελικό στο ΔΑΚ Γλυφάδας, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και οδηγώντας επιθετικά τις κυπελλούχες, ειδικά στο πρώτο μέρος.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ – Ολυμπιακός 68-53

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 27-42, 41-55, 68-53

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Λύμουρα 7, Μαγαλιού 3(1), Μάλαρντ 13, Λιούις 17 (1), Αλμπάνεζ 4, Κωτούλα 7, Κουλουμπη, Κριμίλη, Ταρπάγκου, Τραντα, Καρακουλα 2, Στεργίου

Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς 11, Μάλτση 13(4), Άντερσον 14, Μακόλεϊ 5, Καλτσίδου 7, Σταμάτη 4(1), Χατζηνικολάου 9, Νικολοπούλου, Μπαλτα, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου 5, Κοσμά

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.