Πανελλήνιο Νεανίδων: Δεύτερη νίκη για τα Χανιά

Written by  Μάι 03, 2019
Τα Χανιά κατέκτησαν τη δεύτερη νίκη τους στην Τελική Φάση του 33ουΠανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στην Ιστιαία, καθώς επικράτησαν με 45-41 του Πιερικού Αρχέλαου.  


Με τις δυο ομάδες να εστιάζουν στην άμυνα το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με τα Χανιά να προηγούνται με 10-5, 2΄01΄΄πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η ομάδα της Κρήτης όταν βρήκε ρυθμό κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε 19-11 (4΄34΄΄), όμως ο Πιερικός-Αρχέλαος κατάφερε να μειώσει σε 24-21 στην εκπνοή του δεύτερου δεκαλέπτου.

Ο Πιερικός-Αρχέλαος επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης την τρίτη περίοδο και με ένα σερί 7-0 ισοφάρισε σε 30-30 (1΄29΄΄). Τα Χανιά προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια απόσταση ασφαλείας με το σκορ στο 41-32 (5΄37΄΄), όμως η ομάδα της Κατερίνης πλησίασε σε απόσταση αναπνοής 51΄΄πριν το τέλος με 43-41. Ωστόσο τα Χανιά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 45-41.

Διάστρεμμα υπέστη η Παπαδάκη των Χανίων και ενδεχομένως να μην αγωνιστεί στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Δεκάλεπτα: 13-8, 24-21, 36-30, 45-41

Διαιτητές: Τζίμα, Φραγκούλη

Χανιά (Μανουσάκης): Πρασιανάκη 6, Δερμιτζάκη 9(1), Δρικάκη, Χαιρετάκη, Τσώνη, Γιακουμάκη, Βασιλογιαννάκη 2, Παπαδάκη 1, Δασκουλίδου 20(2), Δασκαλάκη, Σκουμπάκη 7.

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 6, Κιλ 4, Κιολέογλου 12(3), Μάντζου, Καρανικόλα, Μάντη, Μπουμπουλέντρα 5, Καρατάσιου 12(3), Δημητριάδου, Παντζιάλα 2.

 

Δηλώσεις

Δερμιτζάκη (αθλήτρια Χανίων): Ήταν ένα παιχνίδι που ίσως το υποτιμήσαμε λίγο στην αρχή, μπήκαμε χαλαρά, δεν κάναμε αυτά που πρέπει, δεν βγάλαμε το ίδιο πάθος. Φάνηκε ότι ο Αρχέλαος ήθελε περισσότερο να πάρει τη νίκη και μπήκε με μεγαλύτερο πάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε, μας βγήκε στο τέλος αυτό που κάναμε με την πίεση και ενώ δεν είχαμε καλή ψυχολογία, τέλος καλό όλα καλά. Θέλουμε να έχουμε νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια, γιατί θέλουμε τη θέση στα μετάλλια. Ελπίζουμε για το καλύτερο, να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα.    

Κιολέογλου (αθλήτρια Αρχέλαου): Προσπαθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, το θέλαμε πάρα πολύ. Παρόλα αυτά οι αντίπαλες ήταν πάρα πολύ καλά και μας πίεσαν και κάναμε λάθη. Δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο. Το τουρνουά είναι μια πάρα πολύ καλή εμπειρία διότι βλέπουμε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχουμε και αυτό μας βοηθάει να βελτιωθούμε.  

Last modified on Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 20:23

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.