«Δείξαμε καλό χαρακτήρα, πρέπει να αντιδράσουμε»

Written by  Σεπ 25, 2019
Την ήττα με τρεις πόντους  γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη BLMA και πλέον καλείται να ανατρέψει αυτή τη διαφορά τη ερχόμενη εβδομάδα στη Γαλλία.
 
Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας, Γιώργος Παντελάκης και η Κατερίνα Σωτηρίου στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκαν στον έλεγχο του ρυθμού, στον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας αλλά και στην αντίδραση που πρέπει να βγάλει η ομάδα στον δεύτερο αγώνα στη Γαλλία.
 
Γιώργος Παντελάκης: «Ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο ξέραμε εξ' αρχής ότι θα είχαμε δύσκολο έργο με την BLMA. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει πάρα πολύ καλές παίκτριες. Ο βασικός μας στόχος ήταν να ελέγξουμε το ρυθμό, κάτι που κάναμε σε ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Πήραμε μία διαφορά, αλλά ένα κακό τετράλεπτο μας στοίχισε τη διαφορά που είχαμε πάρει. Ξεκίνησε πάλι το παιχνίδι από το μηδέν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά το παιχνίδι πήγε φάση-φάση. Πήραμε διαφορά έξι πόντων αλλά στο τέλος δύο μεγάλα σουτ της BLMA, δύο χαμένες δικές μας προσπάθειες διαμόρφωσαν αυτό το σκορ. Είναι μία διαφορά που είτε ήταν προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω για εμάς είναι ένα αποτέλεσμα που θα σκεφτούμε στο τελευταίο δίλεπτο στην έδρα τους και να διαχειριστούμε μία κατάσταση όπως και να είναι το σκορ. Στα διπλά παιχνίδια, όση και να είναι η διαφορά, δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι. Ο δικός μας στόχος είναι να δουλέψουμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να κρατήσουμε τα καλά και θεωρώ ότι θα πάμε έτοιμοι στο Μονπελιέ. Το κάναμε και πέρσι. Από τη στιγμή που το έκανε η ομάδα, μπορεί και να το ξανακάνει».


Από την μεριά της η Κατερίνα Σωτηρίου δήλωσε «Θεωρώ ότι παρουσιάσαμε πολύ καλό αγωνιστικό χαρακτήρα, ήμασταν πολύ διαβασμένοι στο τακτικό κομμάτι. Βγάλαμε ψυχή αλλά, ξεχάσαμε σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, όταν περάσαμε μπροστά, ότι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να χαλαρώνεις. Δεν μπορείς να υποτιμάς τον αντίπαλο σου. Το πληρώσαμε, όπως γίνεται με αυτές τις ομάδες και σε αυτό το επίπεδο. Να επιστρέψει η ομάδα, να βρει ψυχολογία. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ ήμασταν κοντά, δείξαμε χαρακτήρα αλλά παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη ή έστω τη διαφορά που είχαμε χτίσει στην αρχή. Από την άλλη πλευρά, είναι υψηλό το επίπεδο. Όπως δείξαμε καλό χαρακτήρα σήμερα πρέπει να αντιδράσουμε και να παίξουμε ακόμα σκληρότερα στη Γαλλία. Είναι δύσκολα εκεί, πρόκειται για μια παραδοσιακή ομάδα και χώρα με πολύ καλό επίπεδο στο μπάσκετ. Αν το θέλουμε πολύ και δεν έχουμε κενά διαστήματα, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και την πρόκριση»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.