Στο Eurocup συνεχίζει ο Ολυμπιακός

Written by  Οκτ 03, 2019

Μετά την ήττα με τρεις πόντους, στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη Μονπελιέ, στην Χαλκίδα (63-66), ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ηττήθηκε και στην δεύτερη αναμέτρηση, στη Γαλλία με 86-67 και αποκλείστηκε από τους ομίλους της Ευρωλίγκα.



Το ταξίδι στην Ευρώπη, θα συνεχιστεί πλέον για τις «ερυθρόλευκες» στο Eurocup, όπου ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο Group G και θα τεθεί αντιμέτωπος με τις VBW CEKK Cegled (Ουγγαρία), Basket Namur Capitale (Βέλγιο) και Valencia BC (Ισπανία).

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 44-38, 66-55, 86-67.

BLMA (Πετίτ): Λούντγκουιστ 7 (1), Μιλαπί 8, Ουίλιαμς 6 (1), Μαβούνγκα 23 (2), Κάμπα 7 (1), Ούιτκομπ 19 (2), Ντουσέ 13 (3), Μπερνί, Τσατσουάνγκ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 24 (4/6 τρίπ., 4/9 δίπ.), Αυτζή, Σωτηρίου, Γέμελος 12 (3/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 4 ριμπ., 3 κλεψ.), Γιουρτσένκοβα 1, Σταμάτη, Παυλοπούλου 4 (2/4 δίπ., 4 ρίμπ.), Νικολοπούλου 9 (2/3 δίπ., 5/6 βολ.), Γκρέιβς 16 (6/14 δίπ., 8 ρίμπ.), Κοσμά, Σταμολάμπρου, Σπυριδοπούλου 1.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Ηρθαμε στην Γαλλία να παίξουμε έναν τελικό, όμως δυστυχώς αυτός ήρθε στην αρχή της σεζόν όπως και πέρσι. Παίξαμε με μία ομάδα που πραγματικά έχει πολλές και ταλαντούχες παίκτριες. Θεωρώ ότι στην τακτική μας ήμασταν καλοί, απλά εκεί που δεν τα πήγαμε καλά σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν στην ατομική μας άμυνα. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε και να διορθώσουμε στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα πρόβλημα στο ριμπάουντ και ήταν λογικό, γιατί η BLMA διαθέτει πάρα πολύ ψηλά και δυνατά κορμιά.

Σε αυτό το επίπεδο όταν ανοίξει το παιχνίδι και ανοίξει ο ρυθμός, είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού το οποίο σίγουρα για εμάς δεν είναι συνηθισμένο. Η αθλητικότητα είναι διαφορετική και οφείλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν μία διαφορά που ανέβαινε σιγά σιγά προς τα επάνω. Μία ήττα που έκλεισε με ένα μεγάλο σκορ, αλλά η ομάδα έχει δείξει πολύ ωραία δείγματα γραφής σε επίθεση και άμυνα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και έχουμε τρεις καινούριες αθλήτριες και είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας σε αυτήν την σεζόν».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.