Ο Κώστας Παπανικολάου στο «Agapotobasket.gr»: «Ευχαριστώ από καρδιάς για την υποδοχή»

Written by  Ιαν 17, 2014

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο της βραδιάς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα. Ο νεαρός φόργουορντ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τον κόσμο του Ολυμπιακού και ο ίδιος ανταπέδωσε την αγάπη με χαμόγελο.

 

Το «Agapotobasket.gr» συνάντησε τον διεθνή παίκτη μετά το τέλος του αγώνα και, ανάμεσα σε δεκάδες φίλους της ομάδας, αλλά και αγαπημένα του πρόσωπα που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να τον ξαναδούν έπειτα από αρκετό καιρό, συζήτησε για τα συναισθήματά του που, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, δεν μπορούσε να κρύψει.

Κώστα, με το χέρι στην καρδιά, σου είχε λείψει το ΣΕΦ;

«Πως θα μπορούσε να μη μου έχει λείψει; Πέρασα μαγικές στιγμές εδώ. Η υποδοχή του κόσμου το έκανε ακόμα πιο όμορφο. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτή την υποδοχή, γιατί δείχνει ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που ήμουν εδώ, συνέβαλα κι εγώ με κάποιον τρόπο στο να βοηθήσω την ομάδα και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή και τους ευχαριστώ πάρα πολύ»,

Τι σκεφτόσουν στο αεροπλάνο όταν ταξίδευες για την Ελλάδα;

«Να σου πω την αλήθεια, επειδή ξυπνάμε πολύ πρωί, στο αεροπλάνο είχα ψιλοκοιμηθεί και δεν σκεφτόμουν τίποτα! (Γελάει). Αλλά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην Ελλάδα σκέφτηκα ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι θα έπρεπε να προσπαθήσω να είμαι πολύ συγκεντρωμένος, άσχετα ότι δεν τα κατάφερα. Δε με βοηθούσε η όλη ατμόσφαιρα να καταφέρω να μείνω συγκεντρωμένος και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται. Το κατάλαβαν και οι ίδιοι οι συμπαίκτες και όλοι στην ομάδα όσοι ήταν εδώ και μου είπαν ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι συναισθηματικά για μένα και όντως έτσι ήταν. Αλλά η ομάδα μου πήρε τη νίκη, συνεχίζουμε και όλα είναι καλά».

Η νίκη αυτή σας φέρνει στο 3-0 έχοντας περάσει από δύο πολύ δύσκολες έδρες. Αυτό είναι κάτι που σας κάνει πια φαβορί για την πρώτη θέση ή πιστεύεις ότι έχει ακόμα δρόμο;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για φαβορί. Το Top 16 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι κάναμε δύο πολύ μεγάλες νίκες. Ειδικά η νίκη μέσα στο ΣΕΦ, σε ένα γήπεδο που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πάρεις αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντική. Είμαστε σε έναν καλό ρυθμό, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ούτε είμαστε φαβορί για κάτι».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας ως στόχο το three peat. Ο Κώστας Παπανικολάου, έχοντας κατακτήσει τους δύο τίτλους με τα «ερυθρόλευκα», βλέπει ως παίκτης της Μπαρτσελόνα να εμποδίζει την πρώην ομάδα του και να κάνει ο ίδιος το three peat;

«Το μυστικό της επιτυχίας και για τον Ολυμπιακό και για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να τα καταφέρει είναι να μην κοιτάει πολύ μακριά. Το μυστικό είναι να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι και ο Ολυμπιακός αυτό κάνει. Επειδή ξέρω και έχω ζήσει τα αποδυτήρια αυτής της ομάδας, δε νομίζω ότι κάποιος σκέφτεται για three peat και τέτοια πράγματα. Ο κόσμος σίγουρα ενθουσιάζεται και λέει διάφορα, αλλά τα παιδιά εκεί μέσα ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους πόσο νωρίς είναι ακόμα και ότι ναι μεν έχουν έρθει κάποια κακά αποτελέσματα στην αρχή του Top 16, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα».

Ο κόσμος σε έχει αγκαλιάσει, έχει ενθουσιαστεί με την παρουσία σου και με τον τρόπο του σε θεωρεί ακόμα κομμάτι της ομάδας. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου κάποια στιγμή να επιστρέφει και να ξαναζεί την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ;

«Είναι μια μεγάλη κουβέντα. Δεν μπορείς να την πεις εύκολα. Μπορείς να την πεις, αλλά μπορεί και να παρεξηγηθεί. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να είμαστε καλά και κάποτε οι δρόμοι να ξανασμίξουν. Αλλά είναι μια μεγάλη κουβέντα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να την λέμε τόσο εύκολα. Μιλάμε για δύο επαγγελματικούς δρόμους και τον δικό μου και του Ολυμπιακού και δεν ξέρεις αν κάποια στιγμή οι συνθήκες το επιτρέψουν κάποια στιγμή».  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.