Πεδουλάκης: «Aν δεν παίζεις άμυνα… δεν παίζεις»

Written by  Ιαν 20, 2014

Στην σκληρή άμυνα που έπαιξε για μία ακόμα φορά η ομάδα του εστίασε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την επιλογή του να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ την περίοδο που οι τραυματισμοί έπλητταν τους παίκτες τον έναν μετά τον άλλο.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του ντέρμπι των «αιωνίων» και τον τρόπο που το χειρίστηκε η ομάδα του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος στην τέταρτη περίοδο μπήκε και έκανε τη διαφορά φέρνοντας φρέσκα πόδια μέσα στη ρακέτα.

«Είναι ιδιαίτερα τα παιχνίδια Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Είχα πει ότι δεν είναι καλό που παίζουμε αυτόν τον καιρό γιατί παίζουμε δύσκολα παιχνίδια στο Top 16. Αυτό βγήκε και στο παρκέ γιατί ήμασταν πολύ στατικοί στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αρρώστια του Λάσμε ο οποίος είχε στομαχικές διαταραχές. Και τα γρήγορα φάουλ του Ούκιτς.

Είχαμε μία σταθερά σε όλο το ματς και ήταν η άμυνά μας. Ήταν ο στυλοβάτης που κερδίσαμε το παιχνίδι. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί. Βοήθησε καταλυτικά ότι όταν το ματς πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού, μας βοήθησε ο Μαυροκεφαλίδης και ο Διαμαντίδης στο ποστ. Αυτό ήταν το καταλυτικό στοιχείο.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία γιατί πήρε και τέσσερα ριμπάουντ. Ο Λουκάς έχει καλή νοοτροπία και ξέρει να περιμένει. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν μία ατμόσφαιρα σε καλά πλαίσια και ευχαριστούμε τον κόσμο, ενώ μπορούμε όλοι να βελτιωθούμε», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στο πρόβλημα ενέργειας που εμφανίζουν οι παίκτες σε αυτό το σημείο της περιόδου.

«Μας προβληματίζει η ενέργεια για τον αγώνα σε τρεις μέρες. Σωστά λέει ο Γιώργος ότι παίζαμε με πολλά παιδιά εκτός, αλλά τότε εμάς μας... κρεμάσατε», τόνισε, ενώ, παράλληλα, εκθείασε τους παίκτες του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι και το διάβασμα του αντιπάλου.

«Ήμασταν πολύ στατικοί, αλλά αργείς να ενσωματωθείς στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Πολλές ομάδες μετά τον Δεκέμβρη αλλάζουν. Πιστεύω ότι πήραμε το παιχνίδι επειδή οι παίκτες μας διαβάσανε τα μις ματς. Λόγω της παρουσίας του Διαμαντίδη προσπαθούμε να χτίσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο», σημείωσε.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπερασπίστηκε την επιλογή του να μην προχωρήσει σε αλλαγές κατά τη διάρκεια της περιόδου, ειδικά όταν η ομάδα του μαστιζόταν από τραυματισμούς.

«Εμείς δεν θέλαμε να κάνουμε αλλαγές διότι δεν θέλαμε να πειράξουμε τον πάγκο μας. Θέλουμε να είμαστε νοικοκυρεμένοι να χαλάμε ό,τι πρέπει να χαλάσουμε. Η διοίκηση είναι εδώ, αλλά δεν θα πάρουμε κάποιον για να τον πάρουμε.

Στην αρχή μας έλειπαν παιδιά για πολύ καιρό. Ο Λάσμε ήταν εκτός για 4 μήνες. Ο Ρόκο παίζει με μία προπόνηση. Στον Παναθηναϊκό αν δεν παίζεις άμυνα και δεν μπορείς να παίξεις όπως θέλουμε, δεν παίζεις. Έχουμε αδυναμίες σαν ομάδα. Έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τις λύσουμε», σημείωσε. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.