Πεδουλάκης: «Δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα»

Written by  Φεβ 01, 2014

Η αστοχία, αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο ήταν η εξήγηση που έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης για την ήττα της ομάδας του από την Μπαρτσελόνα.

 

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» στάθηκε περισσότερο στο κακό πρώτο ημίχρονο όπου τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά η ομάδα του δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε απέναντι σε μία ομάδα που χρειάζεται προσοχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δεχθήκαμε 44 πόντους, που είναι πολλοί για εμάς. Ο Χουέρτας μας έκανε μεγάλη ζημιά και από εκεί ξεκινούσαν τα περισσότερα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μείναμε πολύ πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την τακτική μας στο αμυντικό κομμάτι. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον Χουέρτας από το παιχνίδι. Τα παιδιά έκαναν σοβαρή προσπάθεια στην άμυνα και έπρεπε μέσα από αυτή να βάλουμε περισσότερα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάναμε αλλά όχι και από την συγκέντρωσή μας στην άμυνα. Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες το πληρώνεις», δήλωσε ο κ. Πεδουλάκης.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που επεχείρησε ο Παναθηναϊκός να προσεγγίσει το παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι δεν υπέπεσε σε πολλά φάουλ, γεγονός που σημαίνει ότι η άμυνά του δεν ήταν τόσο πιεστική όσο σε άλλα παιχνίδια. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκε επ’ αυτού και έδωσε την εξήγησή του.

«Δεν έκανε πολλά φάουλ η ομάδα γιατί στην άμυνα παίζαμε με αλλαγές. Ο Μπράμος και ο Ματσιούλις έκαναν εξαιρετική δουλειά στο λόου ποστ. Καλύτερη και από τους ψηλούς μας στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα φάουλ. Θα μπορούσαμε να κόψουμε έναν-δύο αιφνιδιασμούς της Μπαρτσελόνα. Τα παιδιά το καταλαβαίνουν, αλλά πολλές φορές παίζουν με ένστικτο.

Στο πρώτο ημίχρονο μετά τα 5 πρώτα λεπτά βιαζόμασταν στην επίθεση και είχαμε κακές επιλογές, ειδικά από τη στιγμή που βγήκε ο Δημήτρης. Ήταν λάθος μας. Βέβαια το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Από την άμυνα βρίσκουμε ρυθμό», ήταν το σχόλιό του.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.