Το break το έκανε στη Ν. Σμύρνη

Written by  Μάι 22, 2014

Σε ένα κακό από πλευράς ποιότητας, αλλά πολύ ενδιαφέρον από πλευράς σασπένς παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από τη Ν. Σμύρνη, όπου επικράτησε στο τέλος του Πανιωνίου με 60-65 και έκανε το 1-0 στην σειρά των μικρών τελικών. Επόμενη αναμέτρηση την Δευτέρα στην Πυλαία.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε δύο φορές κοντά στην ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό να σπάσει την έδρα του αντιπάλου του, όμως, δεν τα κατάφερε, κάτι, ωστόσο, που πέτυχε στην τρίτη και… «φαρμακερή» επίσκεψή του στην Αθήνα, καθώς παίζοντας μυαλωμένο μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη και μαζί το προβάδισμα για να τερματίσει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο, οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι και η σειρά των μικρών τελικών κρύβει πολύ ενδιαφέρον και πως αμφότερες έχουν τα φόντα, αν προσεχθούν επενδυτικά και ενισχυθούν αγωνιστικά, να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να κάνουν δειλά σκέψεις για το βήμα παραπάνω.

Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα στον αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 18-19, στο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τον Δικέφαλο του Βορρά να προηγείται με 30-33, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μεγαλύτερη –και μοναδική αντίστοιχη στο παιχνίδι- διαφορά – στο 23’ όταν με καλάθι του Χαραλαμπίδη προηγήθηκαν με 32-39. Με ένα σερί 7-0 ο Πανιώνιος ισοφάρισε και έκτοτε οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 57-52 στο 37’, όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με ένα σερί 0-8 προηγήθηκε με 57-60 κι ενώ ήδη ο αγώνας είχε μπει στο τελευταίο του λεπτό. Ο Ντι Τζέι Κούπερ, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικά άστοχος, ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο – «μαχαιριά» δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 59-63 στα 32’’.

Ο Πέιν ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, ο Κάρτερ αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «αποδράσουν» από τη Ν. Σμύρνη, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Ντι Τζέι Κούπερ να ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έχοντας 0/5 τρίποντα, ωστόσο, πέτυχε το πιο κρίσιμο στο τελευταίο λεπτό, που «κλείδωσε» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μαρκ Πέιν με 21 πόντους και 4 ριμπάουν, ενώ και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ έδωσε σημαντική βοήθεια στην ομάδα του, ιδιαίτερα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Έρικ ΜακΚόλουμ, υπό το βλέμμα του NBAerαδερφού του ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστικός με 23 πόντους, ωστόσο, δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται εκ νέου την Δευτέρα στην Πυλαία, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται στις τρεις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.