Λάνγκφορντ: «Ένα βήμα παραπάνω με τον ΠΑΟΚ»

Written by  Αυγ 14, 2014

Για τους στόχους της χρονιάς που πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μίλησε το νέο απόκτημα του Δικεφάλου, Κέβιν Λάνγκφορντ, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

 

Ο Αμερικανός, που θα αγωνιστεί για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στον αθλητισμό και, όπως παραδέχθηκε «το περιβάλλον βοήθησε πολύ ώστε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό», ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον αδερφό του Κιθ, ο οποίος αγωνίζεται με την Ούνικς Καζάν στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

Δείτε την συνέντευξη του Κέβιν Λάνγκφορντ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα θέλω να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, αλλά εάν δεν τα καταφέρει με την Unics και παίξει στο Eurocup, πολύ θα ήθελα να είμαστε και αντίπαλοι. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει για πρώτη φορά. Είναι και κάτι που το συζητήσαμε ήδη και είναι αλήθεια ότι και οι δύο σκεφτόμαστε κι αυτό το ενδεχόμενο».

 -Τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και πρώτη στον ΠΑΟΚ, με υποχρεώσεις και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη…

«Ναι, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την 3ημου χρονιά στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό ότι με τον ΠΑΟΚ, εκτός από το πρωτάθλημα θα παίξω ξανά στην Ευρώπη. Γνώρισα πέρσι το Eurocupπου είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση και νομίζω ότι τώρα πια ξέρω τι χρειάζεται για να κάνουμε μία επιτυχημένη πορεία».

 -Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφασή σου να συμφωνήσεις με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολη απόφαση. Η ομάδα έχει ποιότητα και το γνωρίζω από την περσινή κυρίως σεζόν. Υπάρχει η συμμετοχή στοEurocup, που είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, ένας πολύ καλός προπονητής που αποπνέει σεβασμό στην ομάδα του, αλλά και στους αντιπάλους. Όσα χρόνια κι αν παίζεις μπάσκετ, σίγουρα έχεις να μάθεις κάτι συνεργαζόμενος μαζί του. Υπάρχει κι ένα περιβάλλον μπασκετικό στον ΠΑΟΚ, με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που είναι μπασκετικοί θρύλοι της ομάδας, αλλά και τον μάνατζερ, που ξέρουν όλοι τους μπάσκετ κι αυτό το γεγονός σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και σίγουρα θα βοηθήσει για να αντιμετωπίσουμε όλοι στην ομάδα με τον πιο σωστό τρόπο και τις επιτυχίες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και τις αποτυχίες».

 -Στον ΠΑΟΚ θα συναντήσεις ξανά και τον Marc Carter

«Και είναι πολύ καλό και για μένα, αλλά και για τον Marc. Γνωριζόμαστε από πέρσι, ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, είναι ένας πολύ καλός φίλος και νομίζω ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν και εμάς, αλλά και την ομάδα».

 -Γνωρίζεις τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας, τον Julian Vaughn και τον rookieJake Odum;

«Δεν τους ξέρω προσωπικά. Με τονVaughnήμασταν αντίπαλοι, είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι. Ο… μικρός από ότι ξέρω φεύγει για πρώτη φορά από το σπίτι του, οπότε εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε και κάτι σαν δάσκαλοί του. Θα τον βοηθήσουμε και θα είμαστε χαρούμενοι εάν καταφέρουμε να τον εντάξουμε πιο γρήγορα στην ομάδα και σε όσα πρέπει να συνηθίσει στην Ελλάδα».

 -Τι περιμένεις από την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ;

«Είμαι ενθουσιασμένος για την συμφωνία μου με την ομάδα, περιμένω να έρθει η στιγμή για να ξεκινήσουμε την δουλειά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή σεζόν, ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη και θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν βοηθήσω σε αυτό και εγώ».

Πηγή: paokbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.