Και τα μυαλά στα... τρίποντα!

Written by  Οκτ 31, 2014

Μαγική η χθεσινή βραδιά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πρασινοι» πλήγωσαν για ακόμα μια φόρα τον δικό τους Ζότς και τον ανάγκασαν να παραδεχτεί ότι ντράπηκε για την εμφάνιση της ομάδας του.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος της Φενέρμπαχτσε, εκμεταλλεύτηκε την εξωφρενικά εκνευριστική ευστοχία του και πήρε μια πολύ σημαντική όσο και σπουδαία νίκη και, μάλιστα, με μια διαφορά που θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να παίξει ρόλο στην κατάταξη σε περίπτωση ισοβαθμιών. Η Ευρωλίγκα είναι στο ξεκίνημα της, εντούτοις, τέτοιες εμφανίσεις είναι υποθήκη για τη συνεχεια και σίγουρα δίνουν πολλούς ποντους στην «μεζούρα» της αυτοπεποίθησης των παικτών.

Ο Ιβάνοβιτς είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομαδα για την χθεσινή αναμέτρηση και είχε τονίσει προς όλους να είναι σοβαροί, μετρημένοι και να βγάλουν ενέργεια τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Οι παίχτες του ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, καθήλωσε την Φενέρμπαχτσε και την ανάγκασε να εχει ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 26' περίπου της αναμέτρησης το σκορ ήταν 70-40 με τον Παναθηναϊκό να χαλαρώνει και να επιτρέπει στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να ηττηθεί με την τιμητική διάφορα των 18 ποντων.

Τι θα γίνει όταν δεν θα είναι εύστοχος;

Καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια, αλλα το μπάσκετ είναι άθλημα που σου θέτει ερωτήματα ακόμα και μετά από μια μεγάλη νίκη. Το «τριφύλλι» χθες είχε τρομερά ποσοστά ευστοχίας που άγγιξε το 70%, ενώ σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης είχε φτάσει και στο 85%. Τι θα γίνει,όμως, όταν ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι εύστοχος; Αυτό το είδαμε στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, όπου η ομαδα έβγαζε «plays» για ελεύθερα σουτ, όμως, δεν έβρισκαν στόχο και το αποτέλεσμα ήταν η ήττα και το κίτρινο φύλλο αγώνα. Η ομάδα πρέπει να προσθέσει και άλλα κομμάτια στο επιθετικό της πάζλ που να βασίζονται κοντά ή μέσα από το «ζωγραφιστό». Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε δει αρκετές φόρες τους παίχτες του «τριφυλλιού» να «τρυπούν» με προσωπικές ενέργειες τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Παναθηναϊκός εχει ένα πλάνο και πάνω σε αυτό θα βασιστεί. Ο Ιβάνοβιτς δεν είναι μάγος και σίγουρα όχι θαυματοποιός, αλλά τα πρώτα δείγματα της ομάδας κάνει τους φιλάθλους να αισιοδοξούν για τη συνεχεια. Οι Πρωταθλητές έχουν δύσκολη συνεχεια, αλλά αν καταφέρουν και βγουν χωρίς σημαντικές απώλειες από την φάση των ομίλων, τότε θα μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα τα φετινά τους αγωνιστικά πλανά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός έλεγαν οι αρχαίοι...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.