Ενός κακού, μύρια έπονται

Written by  Δεκ 05, 2014

Δίκιο είχαν οι αρχαίοι όταν έλεγαν τη φράση αυτή και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

 

Οι «πρασινοι» χθες όχι μόνο έχασαν από την Φενέρ, κάτι που έξαλλου ήταν και λογικό, αν αναλογιστεί κανείς και τις απουσίες που είχαν, αλλά απώλεσαν  και το + 18 του ΟΑΚΑ που τους έδινε ένα προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Τώρα οι Πρωταθλητές θα περιμένουν όχι ένα αλλά δυο «στραβοπατήματα» της ομάδας του Ομπράντοβιτς προκειμένου να είναι εκείνοι δεύτεροι και να γλιτώσουν στο Top 16 τον όμιλο με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός την πιο μεγάλη ήττα την έπαθε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου όταν ο Διαμαντίδης αποχώρησε από το παρκέ με διάστρεμμα. Με τον ηγέτη της ομάδας εκτ'ός η υπόθεση νίκη ήταν πιο εύκολη για την Πρωταθλήτρια Τουρκίας. Ο αρχηγος του Παναθηναϊκού θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού και ο χρονικός ορίζοντας επιστροφής του.

Η απουσία του όπως είναι λογικό θα αποδυναμώσει την ομάδα στην περιφέρεια. Η διαφαινόμενη, βέβαια, επιστροφή του Νέλσον στις αγωνιστικές υποχρεώσεις θα μετριάσει κάπως το πρόβλημα, αλλά δεν θα το λύσει. Ο Διαμαντίδης είναι ο ηγέτης, το Α και το Ω αυτής της ομάδας, και είναι αδύνατον να αντικατασταθεί από τον οποιοδήποτε.

Ο Παναθηναϊκός χθες πλήρωσε την ολιγωρία του στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η Φενέρ μιμήθηκε τον τρόπο με τον οποιο την είχε νικήσει ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, με τον Γκάουντλοκ να τιμωρεί την ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» και τους ψηλούς της ομάδας να κάνουν πάρτυ εκμεταλλευόμενοι και την «γύμνια» των «πράσινων» στη θέση «5».

Το μόνο που πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το χθεσινό «ναυάγιο» είναι η απόδοση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο νεαρός ήταν πολύ καλός στα λεπτά που αγωνίστηκε και η εμφάνιση του άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς πρόκειται για ένα παιδί με πολύ και μεγαλο ταλέντο. Στα θετικά επίσης της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση του Γιώργου Διαμαντάκου. Ο νεαρός σέντερ έδωσε μάχες, αλλά, όπως είναι λογικό, η έλλειψη εμπειριών είναι ένα στοιχείο, το οποίο επηρέασε την παρουσία του στο παρκέ.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός υπέστη μια ήττα βαριά μεν αναγκαία δε για τη συνέχεια, καθώς θα αποτελέσει σίγουρα ένα κάλο μάθημα για όλους μέσα στην ομάδα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» καλείται να ηρεμήσει τους παίκτες και ειδικά τους νεωτέρους και να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του εν όψει και της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.