Του λείπει το κάτι παραπάνω

Written by  Φεβ 27, 2015

Όταν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό έχτιζαν την ομάδα για τη φετινή χρονιά ήξεραν πολύ καλά ότι έλειπε κάτι και αυτό ήταν η εμπειρία. Οι «πρασινοι» στον αγώνα με την Μακάμπι παρουσίασαν ακριβώς τα ιδία φαινόμενα που έχουμε δει πολλές φορές φέτος όταν η ομάδα δοκιμάζεται σε δύσκολες και καυτές έδρες.

 

Η έλλειψη της εμπειρίας έκανε ξανά την εμφάνιση της. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε 100% συγκέντρωση και ότι καλό έχτιζε χάρη στην πολύ καλή άμυνα το χαλούσε στην επίθεση καθώς οι επιθέσεις του ήταν «τραβηγμένες» και σίγουρα όχι σχεδιασμένες στο πινακάκι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι πρωταθλητές μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει κάποια μικρά χρονικά διαστήματα ολιγωρίας και όχι μια φόρα αλλα δυο τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στην αναμέτρηση του Τελ-Αβίβ.

Είναι φανερό ότι λείπει η εκτός από την εμπειρία και η ηρεμία αλλα αυτά τα δυο στοιχεία πάνε μαζί αφού χωρίς εμπειρία δεν γίνεται να έρθει η ηρεμία και μια ομάδα ήρεμη πότε δεν θα μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.


Δυστυχώς φέτος στον Παναθηναϊκό λείπουν και οι αγωνιστικές παραστάσεις από το μυαλό των παικτών αφού από τους δώδεκα παίκτες που εχει κάθε φόρα στην αποστολή ο προπονητής της ομάδας ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν εικόνες από μεγάλα παιχνίδια αφού αν εξαιρέσει κανένας φυσικά το Διαμαντίδη , τον αρχηγό της εθνικής Φώτση τον Μαυροκεφαλίδη και τον Γκίστ που είναι και οι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι οι υπόλοιποι έχουν λίγες η και καθόλου εμπειρίες από μεγάλα παιχνίδια.

Η φετινή χρονιά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μερικούς παίκτες να μετατραπούν στους μελλοντικούς ηγέτες του Παναθηναϊκό και αυτό το είδαμε και στο πρόσφατο αγώνα του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να παίρνει την τελευταία επίθεση και να «εκτελεί» το «δικέφαλο» δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Ο νεαρός φόργουορντ δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι πάτα στα πόδια του και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μετά τον Αλβέρτη και τον Διαμαντίδη μπορεί να γίνει ο επόμενος Έλληνας ηγέτης της ομάδας.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός εχει όλα τα εχέγγυα να προκριθεί στα play-off και ειδικά αν βελτιώσει τον τρόπο που αγωνίζεται εκτός έδρας είναι ικανός για πολλά και μεγάλα πράγματα έξαλλου αυτό το μείγμα του νεανικού ενθουσιασμού και της «μπασκετικής ωριμότητας» είναι τα κατάλληλα εφόδια για να προχωρήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας στη φετινή ευρωλίγκα. Φέτος το ΟΑΚΑ εχει δώσει μεγάλες νίκες πρέπει να αρχίσει όμως να κατακτά και τα αντίπαλα κάστρα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.