Το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Written by  Απρ 27, 2015

Με την ευρωπαϊκή φετινή πορεία να ανήκει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει ένα γενναίο restart και να προσηλωθεί στον επόμενο και μεγαλύτερο στόχο που είναι το πρωτάθλημα Ελλαδας.

Οι «πράσινοι» καλούνται να ανασυνταχτούν άμεσα και να στραφούν στην υπεράσπιση του εγχωρίου τίτλου που κρατούν στην κατοχή τους από το 2013.

Η υπόθεση «τίτλος» δεν είναι καθολου εύκολη, αφού ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τοσο αγωνιστικά οσο και ψυχολογικά , την ίδια στιγμή που ο βασικός διεκδικητής Ολυμπιακός παρουσιάζεται πιο δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στην κορυφήμετά από το 2012.

Οι «πρασινοι» απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος των συνεχών ταξιδιών και της κούρασης καλούνται αρχικά να ηρεμήσουν και εν συνεχεία να συγκροτήσουν την αγωνιστική τους σκέψη και να οριοθετήσουν πάνω σε σωστές βάσεις τον επόμενο στόχο. Η αρχή θα γίνει με τον εξ αναβολής αγώνα με τον Άρη για την 23η αγωνιστική και θα συνεχιστεί το Σαββάτο 2/5 όταν και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο μεγαλο ντέρμπυ του ΟΑΚΑ που θα κρίνει εν πολλοίς και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Στη περίπτωση που οι «πράσινοι» κερδίσουν με μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν που είχαν χάσει στο ΣΕΦ τότε αυτόματα γίνονται και το φαβορί για τον τίτλο, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει οι παίκτες του Ιβάνοβιτς να υπερβάλλουν εαυτούς κάτι που προς το παρόν φαντάζει δύσκολο κρίνοντας την εικόνα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει πείσει κανέναν ότι μπορεί να πάρει παιχνίδια εκτός έδρας. Άλλωστε, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα όταν η ομάδα αγωνίζεται μακριά από την «θαλπωρή» του ΟΑΚΑ πιστοποιούν αυτή την εντύπωση.

Η επόμενη μέρα στο «τριφύλλι» βρίσκει την ομάδα αναγκασμένη να κυνηγά το πρωτάθλημα και πρέπει όλοι να προσπαθήσουν ώστε στα μέσα Ιουνίου ο Διαμαντίδης να σηκώσει ξανά πρώτος την κούπα. Αλλα επειδή στον αθλητισμό υπάρχουν και οι αποτυχίες και οι ήττες, ακόμα και μια ενδεχομένη απώλεια είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά και θα σφυρηλατήσει ακόμα περισσότερο το σύλλογο ώστε του χρόνου με καλύτερες και πιο προσεκτικές κινήσεις να φανεί πιο ανταγωνιστικός και να επανέλθει στους τίτλους.

Μια επιτυχία είναι πάντα μια επιτυχία, αλλά και μια αποτυχία εχει τη θετική της πλευρά αρκεί να αξιοποιηθεί. Φέτος, ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια ακόμα στην αποτυχία να βγει κερδισμένος. Η νίκη είναι πάντα νίκη, αλλά και μια ενδεχόμενη ήττα μπορεί να μετατραπεί σε νίκη έστω και μακροπρόθεσμα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.