Ο ΠΑΟΚ κράτησε και τον Άρη στην τετράδα

Written by  Μάι 06, 2015

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε και στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 85-93 και εξασφάλισε οριστικά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σημαντικές νίκες για Ρέθυμνο, Κόροιβο και Κολοσσό.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώριζε πως, ακόμα και με ήττα θα ήταν τρίτος εφόσον ο Άρης έχανε από τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, έπαιξε για την ιστορία του και πήρε μια τονωτική «ένεση» ηθικού ενόψει των playoff. Αντίθετα, η «Ένωση» θα πρέπει να επικρατήσει εκτός έδρας του ΚΑΟΔ την τελευταία αγωνιστική και να περιμένει νέα ήττα του Άρη στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καταλάβει εκείνη την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να χαρίζουν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στους οποίους και τα αδέρφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έδωσαν «λάμψη» NBAστις κερκίδες.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη προς το τέλος της τρίτης περιόδου, με ένα σερί 0-14 και διατήρησαν το προβάδισμα ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, με τον Κάρτερ να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και τον Τζέηκ Όντουμ να ξεπερνά το γρήγορο φόρτωμα με φάουλ και να δίνει σπουδαίες λύσεις στην ομάδα του.

Αντίθετα, «άφαντος» για την ΑΕΚ ήταν ο Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μαρκ Κάρτερ με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ είχε και σπουδαία βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Ο Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζούλιαν Βον είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Γιώργος Δέδας. 13 πόντους, ο Τζέηκ Όντουμ 11 με κρίσιμα σουτ στο τέλος, ενώ ο Απόλλων Τσόχλας είχε μόλις 2 πόντους, αλλά μοίρασε 7 ασίστ, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας του.

Ο Μαλίκ Χέρστον έκανε double-doubleμε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Σκότι Ουίλιμπεκιν είχε επίσης 16 πόντους, ενώ οι Σαρικόπουλος και Ντελινικάιτις είχαν από 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 42-41, 68-66, 85-93

Το Ρέθυμνο ήταν καλύτερο απέναντι στα Τρίκαλα και με την εκτός έδρας νίκη του με 85-95 πήρε προβάδισμα στην προσπάθειά του να κατακτήσει την έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννη Καλαμπόκης ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Μουχάμεντ Φαγιέ είχε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, συμβάλλοντας σημαντικά στην σπουδαία νίκη των Κρητικών. Πολύ καλή απόδοση και από τους Κάουνσιλ με 15 πόντους, Κουμπούρα με 12 πόντους και Σάφτενααρ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους, ο Τζάστιν Ίνγκραμ ήταν ο κορυφαίος με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, 17 πόντους σημείωσε ο Πάνος, ενώ ο Μπράιαν Τρέισι είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 46-47, 64-72, 85-95

Ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάληψη της έκτης θέσης διατήρησε ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έπαιξε με τη «φωτιά» πήρε τελικά τη δύσκολη νίκη με 84-80 από τον ΚΑΟΔ και ελπίζει σε νίκη στην Αμαλιάδα την τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα ήττα του Ρεθύμνου από τον Άρη.

Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με μεγάλη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου, όμως, οι Δραμινοί αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, πλησίασαν και απείλησαν, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντομινίκ Γουότερς με 19 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Άγγελος Τσάμης πρόσθεσε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για τον ΚΑΟΔ, ο Ντάρελ Χάρις «άγγιξε» το double-doubleμε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ροντ Όντομ είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 49-32, 66-57, 84-80

Σπουδαίο «διπλό» που του δίνει ελπίδες για την κατάληψη της όγδοης θέσης που οδηγεί στα playoffστην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Κόροιβος Αμαλιάδας που πέρασε από την έδρα της ΑΕΝΚ επικρατώντας με 76-83.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι  στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο, μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κατέρρευσαν και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στη νίκη και πλέον να ελπίζουν πως θα είναι εκείνοι που θα πάρουν το τελευταίο εισιτήριο για τα playoff. Για να συμβεί, όμως, αυτό εκτός από το να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική τον Κολοσσό στην Αμαλιάδα, θα πρέπει και η ΑΕΚ να «αποδράσει» από την έδρα του ΚΑΟΔ.

Κορυφαίος όλων ο Τζος Μάτζετ ο οποίος είχε 23 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 7/8 βολές και οδήγησε την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου στην σημαντική νίκη.

Για τους γηπεδούχους, ο Νίκος Λιακόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-29, 55-52, 76-83

Ο Πανιώνιος πάλεψε μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να πετύχει την εκτός έδρας νίκη που μόνο στο γόητρό του θα προσέφερε, αφού έχει από καιρό πει «αντίο» στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν ήταν σε μεγάλα κέφια και χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα Πάτρας με 93-84 που του δίνει δικαίωμα ελπίδας για την όγδοη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά μέχρι και 5 πόντους λίγο μετά το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αντέδρασαν και εκμεταλλεύτηκαν την απουσία λύσεων των «κυανέρυθρων» για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ελ-Αμίν ήταν ασταμάτητος και με 26 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, έχοντας ως συμπαραστάτες τον Βασίλη Νιφόρα με 14 πόντους και τον Γάιο Σκορδίλη που έκανε double-doubleμε 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τον Πανιώνιο που πλέον παίζει μόνο για την ιστορία του, ο Τζάστον Ταμπς ήταν ο κορυφαίος με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 45-51, 70-67, 93-84

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.