«Αφεντικό» και τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ

Written by  Ιουν 17, 2015

Σε ένα παιχνίδι που θύμισε μεγάλες μάχες του παρελθόντος, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικρατώντας σε ένα δραματικό φινάλε του Άρη με 76-77 και κατέλαβε την Τρίτη θέση του Πρωταθλήματος που δίνει το εισιτήριο για το Eurocup της επόμενης περιόδου.

 

Η αναμέτρηση ήταν «κλειστή» και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δείγμα του πόσο πολύ επιθυμούσαν τη νίκη. Ο Άρης αγωνίστηκε για τελευταία φορά χωρίς τον κόσμο του, εκτίοντας την τέταρτη αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ το παρόν στο γήπεδο έδωσε και ο καινούριος επενδυτής της ομάδας, κ. Λάσκαρης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη για να ισοφαρίσουν τη σειρά των μικρών τελικών, ωστόσο, αγωνίστηκαν και πάλι με πολλά προβλήματα, αφού ο ΛαΜάρκους Ριντ προερχόταν από τραυματισμό, ενώ και ο Άντριου Νέιμικ δεν βρισκόταν ακόμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 63-70 στο 33’, όμως, ο Άρης δεν τα παράτησε και ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ. Οι «κίτρινοι» είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, ωστόσο, ο Τζέηκ Όντουμ ήταν εκείνος που στα 4’’ πριν το τέλος πέτυχε το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κέβιν Λάνγκφορντ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Τζέηκ Όντουμ εκτός από το καλάθι που χάρισε τη νίκη στο Δικέφαλο του Βορρά είχε στη συνολική στατιστική του 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τόρεϊ Τόμας είχε επίσης καλή απόδοση με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Με τη νίκη αυτή, ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών και πήρε το εισιτήριο για το Eurocup της επόμενης περιόδου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-45, 61-62, 76-77

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 5, Τσιάρας 8, Ριντ 10, Τόμας 14, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 15, Νέιμικ 2, Μούρτος 11, Σίμτσακ 2

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 8, Λάνγκφορντ 22, Λιάπης, Κάρτερ 14, Τσόχλας, Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Όντουμ 15, Χαριτόπουλος 1, Σαλούστρος 5 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.