Κάποτε θα γινόταν και αυτό

Written by  Σεπ 03, 2015

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε αυτό που ουσιαστικά όλοι υποψιαζόμασταν, το ξέραμε, άλλα δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε, ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν που θα τον απολαύσουμε στα παρκέ.

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πει αντίο σε μια ολόχρυση καριέρα γεμάτη από διακρίσεις και τίτλους από νίκες και ήττες από χάρες και λύπες. Όλα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν και όλοι στον Παναθηναϊκό οφείλουν να κοιτάξουν και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα γιατί ο σύλλογος υπήρχε και πριν τον Διαμαντίδη και θα υπάρχει και μετά.

Έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο ούτως ώστε να γίνει κάπως «αναίμακτα» αυτή η αποχώρηση και να προετοιμαστεί το έδαφος για τους επόμενους ηγέτες που θα έχουν ήδη ένα πολύ βαρύ φορτίο να γίνουν οι συνεχιστές ενός ανθρώπου που ,όπως λέει και το όνομα του, είναι... διαμάντι.

Όταν το 2003 ο Διαμαντίδης άφηνε τα μπλε του Ηρακλή για να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» όλοι ήξεραν ότι αυτός θα γινόταν ο επόμενος μεγάλος αρχηγός της ομάδας. Εξάλλου είχε όλα τα στοιχεία για να επιβληθεί τόσο εντός όσο και εκτός των 4 γραμμών του γηπέδου.  Η πρόβλεψη τους αυτή δεν άργησε να επιβεβαιωθεί και σφραγίστηκε μερικά χρόνια αργότερα όταν ο Αλβέρτης τον έχρισε και επίσημα διάδοχο του παραδίνοντας του και το «δαχτυλίδι» .  Με τον Διαμαντίδη αρχηγό και ηγέτη ο Παναθηναϊκός πήρε και άλλους τίτλους και γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο και πλέον το όνομα «Παναθηναϊκός» εμπνέει σεβασμό σε όλη την μπασκετική Ευρώπη.

Ο Διαμαντίδης ήταν εκεί, όμως, και στα δύσκολα του συλλόγου δεν εγκατέλειψε το πλοίο όταν το καλοκαίρι του 2012 αποχώρησε από τον πάγκο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μαζί του μια πλειάδα παικτών. Εκείνος έμεινε και μαζί με τον Κώστα Τσαρτσαρή ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανοικοδόμησης της ομάδας. Η επιλογή του τον καθιέρωσε μέσα στις καρδιές όλου του φίλαθλου κόσμου και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής φάνηκαν αφού ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να κατακτά τίτλους και εκείνος να σηκώνει πρώτος τα τρόπαια.

Η αποχώρηση του Διαμαντίδη σηματοδοτεί με το τέλος μιας όμορφης εποχής για τον Παναθηναϊκό και το ξεκίνημα μια άλλης  με το βάρος να πέφτει στους επόμενους με το ερώτημα να είναι σαφές ποιος μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του συλλόγου.

 Ο Νίκος Παππάς έχει όλα τα φόντα. Δυναμικός χαρακτήρας, εξαιρετικός παίκτης, γνώστης της ομάδας, αρκεί να αποδείξει ότι μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της διαδοχής.

Ο Νίκ Καλάθης ήρθε πάλι φέτος με περισσότερες εμπειρίες και με μεγαλύτερες ικανότητες μπορεί και αυτός και έχει τις δυνατότητες να γίνει ο επόμενος αρχηγός του τριφυλλιού.

Τέλος, από την νέα φουρνιά εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος έχει όλες τις προϋποθέσεις. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο μόνος που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει κάποιος αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, ο νεαρός φόργουρντ είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον οπότε θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του, όπως έκανε εξάλλου και ο Διαμαντίδης.

Όλα τα ωραία και τα όμορφα κάποτε τελειώνουν. Το θέμα είναι να μην μένει κανένας στις αναμνήσεις του παρελθόντος, αλλά να χτίζει το αύριο βάζοντας βέβαια σαν θεμέλια τα πεπραγμένα του.

Το σίγουρο είναι ένα ότι η αίσθηση του Παναθηναϊκού χωρίς τον Διαμαντίδη θα είναι περίεργη, αν και τα λάβαρα στο ΟΑΚΑ θα θυμίζουν κάθε φορά ποιος ήταν και τι πρόσφερε τα 13 χρόνια που τίμησε τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.