Νίκη με ανατροπή και… χαρακτήρα η ΑΕΚ

Written by  Σεπ 26, 2015

Η ΑΕΚ δυσκολεύθηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο μαχητικό Ρέθυμνο στην πρεμιέρα της στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», δείχνοντας το καλό της πρόσωπο και σημάδια πως φέτος θα είναι αρκετά ανταγωνιστική.

 

Οι γηπεδούχοι εντυπωσίασαν σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι ως το 25’ όταν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ ακόμα και με διαφορά 15 πόντων, όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε, άλλαξε εντελώς πρόσωπο και με ηγέτες τους Σάκοτα και Όρτον που πέτυχαν από 27 και 20 πόντους αντίστοιχα, πέρασε μπροστά και τελικά πανηγύρισαν τη νίκη. Ο Όρτον ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με καλάθι στα τελευταία 3’’.

Από το Ρέθυνο σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Γιαννόπουλος με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Σάφτενααρ με 16 πόντους, Χάροου με 15 και Κορόλεφ με 11 πόντους, αλλά και 8 ριμπάουντ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε τους παίκτες του να παλεύουν να ανατρέψουν τη διαφορά και να δείχνουν μαχητικότητα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ακόμα και μετά το σημείο που το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, στοιχείο που σίγουρα ικανοποιεί τον προπονητή της «Ένωσης» ενόψει της σεζόν που ξεκινά, η οποία είχε γεμάτη προκλήσεις.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την παρουσία της στο τουρνουά με την αναμέτρησή της απέναντι στην ομάδα των Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης.  

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 35-45, 59-70, 89-88

AEK (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Κάρτερ 11, Σκραμπ 5, Ουόρεν 8, Χέρστον 3, Σάκοτα 27, Κατσίβελης 5, Σαρικόπουλος 2, Mιλόσεβιτς 5, Όρτον 20

Ρέθυμνο Cretan Kings (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 19, Σχίζας, Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 16, Γιαννόπουλος 16, Χάροου 15, Καμπερίδης 3, Κορόλεφ 11, Ματαλών, Κουκ 6.

Φωτό: aekbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.