Ο ΠΑΟΚ πήρε εκδίκηση για το Κύπελλο

Written by  Οκτ 20, 2013

Ασπρόμαυρο βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη δεύτερη αγωνιστική της BasketLeagueΟΠΑΠ, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από το Αλεξάνδρειο επικρατώντας του Άρη με 75-79 στην παράταση, έκανε το 2-0 στις νίκες του στο Πρωτάθλημα και πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στο Κύπελλο μέσα στην Πυλαία.

 

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και δεν είχε να ζηλέψει πολλά από το ένδοξο παρελθόν των δύο ομάδων. Παρά το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, που έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με δέκα πόντους (38-28), στην υπόλοιπη διάρκεια του το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ως τα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες ως το τέλος του αγώνα (68-68), οδηγώντας την αναμέτρηση στον έξτρα χρόνο.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ βρήκε πιο πολλές λύσεις, έμεινα ψύχραιμος στο τέλος στις βολές, ειδικά με τον Τσαϊρέλη που στο διάστημα αυτό είχε 6/6, και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη γοήτρου με 75-79.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια και εξήρε την αποφασιστικότητα των παικτών του να φτάσουν στη νίκη: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κέρδισαν σε μία δύκολη έδρα, μία ομάδα που έπαιξε πολύ καλά. Ξέραμε ότι ο Άρης θα είχε την διάθεση μετά τα πρώτα αποτελέσματα. Εφαρμόσαμε αυτά που θέλαμε και στο τέλος, η ζυγαριά έγειρε για εμάς. Ήμασταν δυνατοί και αποφασιστικοί και καταφέραμε να κερδίσουμε στους πιο πολλούς τομείς κερδίσαμε, όπως οι ασίστ και τα ριμπάουντ. Σε σχέση με το περασμένο ματς, εμείς είχαμε το «πρέπει» να κερδίσουμε τότε, ενώ τώρα το είχαν εκείνοι. Αλήθεια είναι ότι κοντέψαμε να χάσουμε, αλλά βάλαμε και εμείς μεγάλα σουτ και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη. Ήταν ενθουσιώδης και ελπίζουμε να γεμίζουν τα γήπεδα πάντα και στα επόμενα ματς».


Από την πλευρά του, ο
τεχνικός του ΑΡΗ, Βαγγέλης Αγγέλου, δήλωσε: «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο και στους ανθρώπους του ΑΡΗ που δούλεψαν πολύ αυτή την εβδομάδα. Όλους τους ανθρώπους στα γραφεία της ομάδας, ανθρώπους που δούλεψαν εθελοντικά για να υπάρξει αυτή η απίστευτη ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν για το σημερινό παιχνίδι.

Εμείς δεν τα καταφέραμε σήμερα και μπορούμε να πούμε πολλές δικαιολογίες. Βάλαμε κι εμείς μεγάλα σουτ, αλλά κάναμε και μεγάλα λάθη. Οι αριθμοί μάς δίνουν μια κατεύθυνση.  Συνεχίζουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας την άνοιξη. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να επικοινωνεί μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο αντίπαλος σήμερα επέβαλλε το παιχνίδι του. Θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα. Οι αυξομειώσεις στην απόδοσή μας ήταν πολύ σημαντικές. Οι μικροί θα πρέπει να μάθουν να παίζουν. Είμαστε εδώ να πολεμήσουμε και να παλέψουμε με το χρόνο. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να καταφέρουμε να τον κρατήσουμε».

Από τους νικητλες ξεχώρισε ο «πυραυλοκίνητος» το τελευταίο διάστημα, Γιώργος Μπόγρης που πέτυχε 21 πόντους, καθώς και οι Κούπερ και Χαραλαμπίδης που πέτυχαν από 15, ενώ για τον Άρη, Πελεκάνος με 19 και Αθηναίου με 17 προσπάθησαν να κρατήσουν τη νίκη για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-30, 51-54, 68-68 (κ.α.), 75-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.