Αγγαρεία και με την Κηφισιά ο Παναθηναϊκός

Written by  Ιαν 11, 2016

Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά κατάφερε να πάρει μια δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη επί της Κηφισιάς με 73-67 και έκλεισε αήττητος τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος BasketLeagueΣΚΡΑΤΣ, κάτι που του δίνει τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Παππά.

Οι «πράσινοι» για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την ΑΕΚ και τη Μάλαγα, παρουσιάστηκαν υποτονικοί, υπέπεσαν σε συνολικά 20 λάθη και αυτό επέτρεψε στην φιλοξενούμενη ομάδα να ξεκινήσει πιο καλά το παιχνίδι και να βάλει από νωρίς δύσκολα στου Κυπελλούχους Ελλάδας.

Η Κηφισιά προηγήθηκε 14-22 στο πρώτο δεκάλεπτο και 19-27 στο 15’ και έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στην αναμέτρηση. Οι φωνές του Τζόρτζεβιτς ξύπνησαν τους παίκτες του, που βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία, δέχθηκαν συνολικά 20 πόντους στα δυο δεκάλεπτα και πήραν μια διαφορά 15 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου που έδειξε να τους δίνει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Η Κηφισιά δεν τα παράτησε, ωστόσο, μείωσε σε 70-64 λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης και τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 73-67 και συνεχίζει αήττητος στο Πρωτάθλημα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 5-8 κι ενώ εκκρεμούν τα τελευταία 27’’ του αγώνα με το Λαύριο.

Η πιο άσχημη στιγμή της αναμέτρησης ήταν η αποχώρηση του Νίκου Παππά με ενοχλήσεις στη γάμπα και αναμένονται οι εξετάσεις για να κριθεί η κρισιμότητα του τραυματισμού του.

Κατά τα λοιπά, κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν η εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, με τον νεαρό φόργουορντ να «αρπάζει» την ευκαιρία που του δόθηκε και να πετυχαίνει 11 πόντους, αλλά και η… επανεμφάνιση του Τζέημς Φελντέιν που σημείωσε 21 πόντους.

Από την Κηφισιά, 13 πόντους είχε ο Μοχάμεντ Ελ-Αμίν, 12 ο Τζάστιν Χογκ και 11 πόντους ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.